hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre'de mart meclisi yapıldı

    Demrede mart meclisi yapıldı
    expand

    Demre'de mart meclisi yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - DEMRE Belediyesi'nin mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.
    Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'nın yönettiği oturumda 15 üyeden 14'ü yer aldı. Meclis, Suriye'nin İdlib kentindeki şehitler için yapılan saygı duruşuyla başladı. Ardından hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Bir din görevlisi tarafından şehitler için dua edildi. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Şehitlerimiz için hepimizin ulus olarak içi kan ağlıyor. Ama en çok ateş şehit ailelerinin, anaların, eşlerin yüreğine düştü. Hepsine yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Suriye'de ülkemizin geleceği için çarpışan Mehmetçiklerimize başarı diliyoruz. Suriye'de ateş kesin bir an önce sağlanmasını, sınırlarda yaşanan göçmen dramına da birilerinin ses vermesini diliyorum" dedi.
    Gruplar adına yapılan konuşmalarda da aynı çerçevede dileklerde bulunuldu ve ardından gündeme geçildi. Gündemin ilk sıralarında bulunan Zümrütkaya, Karabucak ve Büyük Kum mahallelerinde yapılacak olan 1/1000 ölçekli imar değişikliklerinin, yasanın değişmesi, yeni çıkacak yönetmenlik için İmar Komisyonu'na geldiği gibi geri gönderilmesine oybirliğiyle karar verildi. Karabucak Mahallesi'ndeki Molla Parkı'na Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce yapılacak olan sosyal tesis için oybirliğiyle başkana yetki verildi. İmar Komisyonu'nda gelen ilçede yapılacak olan imar planı değişikliklerine ilişkin görsellere ve kararlara internet ortamında ulaşılma önerisi oybirliğiyle kabul edildi. Plan Bütçe Komisyonu'ndan gelen eczanelerin ilan ve reklam vergisinden muaf tutulma kararı oy çokluğu ile kabul edildi.
    ÜÇAĞIZ'DA REFERANDUM YAPILACAK
    Gündemin en önemli maddesi olan Demre'ye bağlı Üçağız Mahallesi'nin adının Kekova olarak değiştirilmesi önerisi tartışıldı. Oybirliğiyle yasa gereğince Üçağız Mahallesi'nde referandum yapılmasına, Üçağızlı vatandaşların verecekleri oy göre, onların görüşü doğrultusunda karar alınmasına oybirliğiyle karar verildi.
    Demre Belediye Meclisi, dilek ve temennilerle sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow