hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre'de Muhtarlar Günü kutlandı

    Demrede Muhtarlar Günü kutlandı
    expand

    Demre'de Muhtarlar Günü kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı.

    Demre Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Kaymakam Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Koparıcı, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, MHP İlçe Başkanı Mustafa Demirel, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, daire amirleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

    Törende önce en kıdemli muhtar olarak Alakent Mahallesi Muhtarı Kadir Topuz, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

    Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise en yaşlı muhtar olarak Beymelek Mahallesi Muhtarı İbrahim Ünlü yaptı. Ünlü, "Muhtarlık kurumu bir yanıyla yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, diğer yanıyla devletimizin en küçük ve her noktadaki parçası olan bir kurumdur. Muhtarlarımız bulunduğu mahallede ve köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmektedir. Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olması çok önemli bir husustur. Muhtarlık bölgedeki halkın devlet kurumlarıyla ilişkilerini sağlarken, aracı rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından biri olan yönetime katılımcılığı kolaylaştırmaktadır" dedi.

    Törenin ardından Kaymakam Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, mahalle muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow