hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre'de Öğretmenler Günü kutlandı

    Demrede Öğretmenler Günü kutlandı
    expand

    Demre'de Öğretmenler Günü kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- 24 KASIM Öğretmenler Günü, Antalya'nın Demre ilçesinde törenle kutlandı.

    Demre'deki Öğretmenler Günü kutlama töreni pandemi nedeniyle kısıtlı katılımla Demre Cumhuriyet Alanı'nda yapıldı. Törene, Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Demre Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gümrükçü, Antalya Büyükşehir ve Demre Belediye Meclisi Üyesi Ünal Çetinkaya, Demre Belediye Meclisi Üyesi Gülsüm Cengiz, AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, okul müdürleri, okulları temsil eden öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

    Tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan'ın Atatürk Anıtı'na çelek sunumu ile başladı. Ardından saygı duruşu yapıldı. Sonrasında müzik öğretmeni Sinan Baştuğ yönetiminde İstiklal Marşı okundu. Törende bir konuşma yapan Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, "Bugün tarihi altın harflerle yazan, geleceğe ışık tutan, yaktığı ışıkla insanları yetiştiren öğretmenlerin günü. Tarih tabii ki tek başına yazılmaz. Türkiye Cumhuriyeti tarihini yazan, Cumhuriyet'i kuran, sınıfta öğretmen, cephede başkomutan olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dünya tarihine yön veren devlet adamlarını, bilim insanlarını, her meslekten insanların arkasında bir öğretmen ve öğretmenler vardır. Bir devleti, milleti yönetenleri yetiştiren öğretmenlerdir. Eğitim yaşam boyu devam eden bir süreçtir. Pandemi nedeniyle eğitim sürecinde farklılıklar oluştu maalesef. Ancak bizler teknolojinin her türlü olanağını kullanarak, öğrencilerimizin eğitimini sürekli hale getirmek için çalışıyoruz. Öğretmenlik bir meslek değil, bir yaşam biçimidir. Özveridir, hoşgörüdür, insanı, doğayı sevmedir. Bu duygularla tüm öğretmenlerin, Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" dedi.

    Törenin ardından Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, törene katılan öğretmenlere birer karanfil hediye etti. Atılgan ve beraberindeki bir grup öğretmenle birlikte, emekli öğretmenler adına emekli öğretmen Kadriye Keskin'i ziyaret etti.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow