hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre'de yaşlılara destek hattı

    Demrede yaşlılara destek hattı
    expand

    Demre'de yaşlılara destek hattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde 65 yaş ve üstü vatandaşlar için destek hattı ve grubu; 65 yaş ve üstü kronik hastalığı olan ve ihtiyaç sahibi yaşlılar için de destek paketi oluşturuldu.
    Demre Belediyesi, Türkiye'de ve dünyada yaşanan koronavirüs mücadelesine destek olmak için destek hattı ve grubu oluşturdu. Bu sayede 444 15 07 nolu telefonu arayan yaşlıların ihtiyaç listesi alınarak, alışverişleri yapılarak evlerine kadar götürülüyor. Kronik hastalığı olan yaşlıların ilaçları yazdırılarak, eczaneden alınıyor ve evine teslim ediliyor. Demre merkez ve mahallelerinde yaşayan kronik hastalığı olan ve ihtiyaç sahibi 65 yaş ve üstü vatandaşlar için gıda paketi de hazırlandı. Zabıta ekipleri tarafından muhtarların tespit ettiği kişilere, gıda paketlerinin dağıtımına başlandı. Gıda paketlerinde yağ, şeker, çay, nohut, kuru fasulye, bulgur, makarna, pirinç, tuz ve sabun bulunuyor. Yaşlıların ihtiyaçlarını ayaklarına kadar götürülürken, onlara virüsten korunmak için birer broşür veriliyor. Bu broşürdeki uyarılar, yaşlılara tek tek okunuyor ve alacakları önlemler anlatılıyor.
    Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Büyüklerimiz bizim en büyük değerlerimiz. Koronavirüs nedeniyle yaşadığımız sıkıntılı günlerde, en çok risk onlar için var. Bu nedenle onlar evlerinden çıkmasın. Biz onların 24 saat hizmetindeyiz. Bir telefonları bizim için yeterli. Onlar evde kalsınlar, sağlıklı kalsınlar" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow