hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demreli öğrenciler Avrupa'da eğitim gördü

    Demreli öğrenciler Avrupada eğitim gördü
    expand

    Demreli öğrenciler Avrupa'da eğitim gördü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Kekova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, üç hafta Çekya'nın başkenti Prag'da eğitim yaptı.

    Kekova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Pınar Evren ve İngilizce öğretmeni Orhan Cihan Dolapçı'nın hazırladığı AB projesi olan 'Dünya Demre'ye, Demre Avrupa'ya' projesi kapsamında Okul Müdürü Pınar Evren ve İngilizce öğretmeni Orhan Cihan Dolapçı ile 10 öğrenci üç haftalığına Çekya'nın başkenti Prag'daki Aureli Hotel'de çalıştı. Projeyle ilgili olarak ekim ayında da 10 öğrenci ve 2 öğretmen Prag'da aynı otelde eğitim alacak ve çalışacak.

    Okul Müdürü Pınar Evren, "Proje kapsamında 44 bin 400 Euro hibe aldık. Öğrencilerimizin 5'i mutfakta, 5'i de serviste çalıştı. Mutfakta çalışan öğrencilerimiz kahvaltı hazırlama, akşam yemeği, açık büfe, soğuk ve sıcak yemekler dalında bilgi ve deneyim kazandı. Ana yemekler dalında yoğun eğitim aldı. Dünya mutfağını tanıdılar. Hafta sonları çevre gezileri yaptık. Öğrencilerimiz bilgi ve becerilerini geliştirdi. Yabancı dil olarak İngilizce pratik yapma olanağını buldular. Bir Avrupa ülkesini, farklı bir kültürü tanıdılar. Farklı insanlarla tanışma olanağı buldular. En önemlisi ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiler. Uluslararası geçerliliği olan bir staj belgesinin sahibi oldular" dedi.

    Demre'ye döndüklerinde Kaymakam Onur Şatıroğlu'nu ziyaret eden öğrenciler yaşadıklarını anlattı. Kaymakam Şatıroğlu, "Öğretmenlerinizi ve sizleri kutluyorum. Bu kadar güzel bir projeyle sizleri Avrupa'ya taşımışlar. Yeni bilgiler edinmenizi sağlamışlar. Orada edindiğiniz bilgileri ülkemizde uygulayın. Dilinizi geliştirin" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow