hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deniz şehitlerine saygı çelengi

    Deniz şehitlerine saygı çelengi
    expand

    Deniz şehitlerine saygı çelengi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında, Çayağzı Limanı'nda deniz şehitleri için saygı çelengi bırakıldı.
    Denize çelenk bırakma törenine koronavirüs tedbirleri kapsamında kısıtlı katılım yapıldı. Törene, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gümrükçü, belediye meclisi üyeleri ve bir grup belediye çalışanı katıldı.
    Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Demre'de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı büyük bir coşku ile kutlanıyordu. Maalesef bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında kutlamayı yapamıyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk ulusunun tarihinde önemli bir gün. 1 Temmuz 1926 tarihinden itibaren Türk denizlerinde Türk bayraklı gemiler dolaşmaya başladı. Osmanlı İmparatorluğu döneminde yabancılara verilen kapitülasyonlar nedeniyle denizlerimizde yabancı bayraklı gemiler dolaşıyordu. Lozan Barışı ile kapitülasyonlar kaldırıldı. 1926 yılında çıkarılan bir yasa ile gemilerimiz Türk bayrağıyla mavi denizlerimizde özgürce gezmeye başladı. Bugünü başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarına ve şehitlerimize borçluyuz. Hepsini saygıyla, rahmet anıyorum" dedi.
    Ardından denize saygı çelengi bırakıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow