hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Develer, cami yaptırma yararına güreşti

    Develer, cami yaptırma yararına güreşti
    expand

    Develer, cami yaptırma yararına güreşti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre İlçesi'ne bağlı Köşkerler Mahallesi Muhtarlığı tarafından Dere Mevkii'nde yapımı devam eden 'Adacık Camisi'nin tamamlanmasına destek amacıyla folklorik deve güreşi düzenlendi.

    Köşkerler mahallesinde düzenlenen folklorik deve güreşlerine Antalya'nın Kumluca ve Demre ilçelerinden, Muğla, Aydın, Denizli ve İzmir'den 85 deve katıldı. Güreşleri Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Cumhuriyet Savcısı Fatih Kurt, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Tırpancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mesut Dikili, AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, CHP İlçe Başkanı Mete Hakan Caner, MHP İlçe Başkanı Mustafa Demirel, DEVA Partisi İlçe Başkanı Murat Özek, belediye meclisi üyeleri, mahalle muhtarları ile yaklaşık 6 bin kişi izledi.

    Güreşler, daylak denilen genç develerin karşılaşmasıyla başladı. Ardından şampiyon develerin güreşleri yapıldı. Kaymakamlık Kupası'nda Aydın'dan Yakamoz ile Demre'den Pehlivan adlı develer, Belediye Başkanlığı Kupası'nda Aydın'dan Karagözoğlu ile İzmir'den Ovalı, iki yıl önce yaşamını kaybeden Köşkerler Mahallesi Muhtarı İdris Güzeloğlu adına düzenlenen Muhtarlık Kupası'nda Demre'den Cennet ile Aydın'dan Apbakoğlu adlı develer mücadele etti. Esnaf Odası Kupası'nda Kumluca'dan Eşiyok ile Aydın'dan Karabiber adlı develer, Tertip Komitesi Kupası'nda ise Demre'den Yolcu ile Aydın'dan Nomberone adlı deve karşı karşıya geldi. Kupa güreşlerine katılan deve sahiplerine kupa verildi.

    Güreş ağalığını 375 bin lira ile iş insanı Bayram Kesten kazandı. Güreşler sırasında şehitler için Türk bayrağı açıldı.

    Köşkerler Mahallesi Muhtarı Nazif Bilgiç, "Deve güreşleri, mahallemizin yaklaşık 150 yıllık geleneği, kültürü. Mahallemizde hiçbir yerde olmayan özel deve güreşi arenası var. Bu gün düzenlediğimiz foklorik deve güreşleri ile yöre insanımıza tam şölen yaşattık. Bir kültürü genç kuşaklarla tanıştırdık. Güreşler, halkımıza seyir, bizim için Adacık Camisi'ni yaptırmak için gelir oldu" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow