hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Domates serasına kuşlar yuva yaptı

    Domates serasına kuşlar yuva yaptı
    expand

    Domates serasına kuşlar yuva yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde bir çiftçinin iki serasına kuşlar yuva yaptı. Yuvalardan yavrular çıktı.

    Demre'de seracılık yapan İzzet Boztepe'nin (47) Büyük Kum Mahallesi'ndeki iki serasında, yabani iki kara tavuk kuşu yuva yaptı. Birbirine komşu olan iki serada, iki yabani kara tavuk ayrı ayrı yuva kurdu. Her iki kara tavuk da yuvalara 4'er tane yumurta bıraktı. Yuvalardan birinden 3, diğerinden 4 yavru kara tavuk çıktı. Yavru kara tavuklar, büyüme sürecini tamamlamak üzere. Özellikle birindeki kara tavuk yavruları bir iki gün içinde doğal ortamına çıkmak üzere. Diğerindeki de bir hafta içinde doğal ortamına çıkacak.

    Demreli üretici, iki çocuk babası İzzet Boztepe, "Özellikle büyük şehirlerdeki tüketiciler arasında yaygın bir kanı var. 'Sera ürünleri suni bir şekilde yetişiyor. Birçok kimyasal kullanılıyor. Organik değil' gibi. Bizim kullandığımız ilaçlar kalıntı bırakmayan ilaçlar. Bakın bir kara tavuk yuvası. Bir yabani kara tavuk önce yuva yaptı. Sonra bir ay önce yumurta bırakmaya başladı. 21 gün içinde de yavrularını çıkardı. Bu serada zehir kullanılsaydı, bu kara tavuk burada yavrulama yapamazdı. Bu yavrular yaşayamazdı. Şunu net biçimde ifade diyorum. Bu seralarda AB'nin standartlarına uygun mücadele yapılıyor. Bunun en güzel kanıtı da yuva yaparak burada üreyen kuşlar" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow