hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya çocukları Demre'ye gelecek

    Dünya çocukları Demreye gelecek
    expand

    Dünya çocukları Demre'ye gelecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. Yılı'nda, dünya çocukları Demre'ye gelecek. Demre Belediyesi tarafından 100. yıl kutlamaları kapsamında 1. Demre Uluslararası Çocuk Halk Dansları Festivali düzenlenecek. Festival 21- 26 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

    Demre Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenecek olan 1. Uluslararası Çocuk Halk Dansları Festivali'nde dünya çocukları Demre'de buluşacak, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, Demreli çocuklarla birlikte kutlayacak. Festivale Bulgaristan, Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna, Kazakistan, Kırgızistan ve Romanya'dan çocuklar katılacak. Bir hafta boyunca Demre, uluslararası danslarla ve müzikle şenlenecek.

    Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Bu yıl TBMM'nin kuruluşunun ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılı. Ülkemize demokrasinin, halk egemenliğinin gelişinin 100. yılı. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu önemli günü Türk çocuklarına armağan etti. Biz de 100. yılda Demreli çocuklarımıza, Demrelilere bu önemli günün coşkusunu, önemini farklı bir biçimde yaşatmak, kutlamak istiyoruz. Değişik ülkelerin müziklerini, halk danslarını Türk halk oyunları, Türk müziğiyle kaynaştırarak, bir hafta boyunca 100. yıla yakışır bir kutlama yapmak istiyoruz. 7 ülkeden yaklaşık 250 çocuğumuzu ilçemizde konuk edeceğiz. Çocuklarımız birlikte sevgiyi, barışı, bir arada yaşamayı öğrenecek. Gelen ülkeleri özellikle müziği, folkloru, kültürü bize yakın ülkelerden seçtik" dedi.

    Konuk öğrencilerin 21 Nisan Salı günü ilçeye geleceğini ve 26 Nisan Pazar günü ayrılacağını aktaran Başkan Kocakaya, "Bu sürede konuk öğrencilerimiz Demreli kardeşleriyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı kutlamalarına katılacak. Bayram kutlamalarında müziklerini, halk oyunlarını sergileyecekler. Diğer günlerde gösterilerini Demre'ye bağlı mahallelerde sergileyecekler. Konuk öğrencilerimiz kalan zamanlarda Kekova'ya yapılacak olan yat turuna katılacak. Bu turda Simena Antik Kenti'ni, Batık Kenti ve Kekova'yı gezecek. İlçe merkezindeki Aziz Nikolaos Anıt Müzesi, Myra Antik Kenti, Simena Antik Kenti ve Likya Uygarlıkları Müzesi'ni gezecekler. Onlara kültürümüzü, mutfağımızı tanıtacağız. Festivalimizin galasını 25 Nisan akşamı yapacağız" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow