hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edebiyat Günleri Söyleşisi düzenlendi

    Edebiyat Günleri Söyleşisi düzenlendi
    expand

    Edebiyat Günleri Söyleşisi düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat Buluşması kapsamında Edebiyat Günleri Söyleşisi ve İmza Günü düzenlendi.

    Demre Belediyesi'nin katkıları ile Demre Kültür Salonu'nda düzenlenen etkinlik, yazar Betül Dünder'in moderatörlüğünde, Demreli yazar Zekiye Yüksel, yazarlar Betül Tarıman ve Arzu Alkan Ateş'in konuşmacı olarak katılımı ile yapıldı. Demre Edebiyat Günleri Söyleşisini eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, eski Kaş Belediye Başkanı Musa Bilgiç, Antalya Büyükşehir ve Demre Belediye Meclisi Üyesi Ünal Çetinkaya, Demre Belediyesi meclis üyeleri Gülsüm Cengiz, Ahmet Gümrükçü, CHP İlçe Başkanı Mete Hakan Caner, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Demre Esnaf Odası Başkanı Mahmut Perçin ve Demreliler izledi.

    Söyleşinin açış konuşmasını yapan Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Belediyelerin görevi sadece yol yapmak, bina yapmak değildir. Asıl ana görevlerimizden birisi de toplumun kültürel gelişimine katkı sağlamak. Bu anlamda etkinlikler düzenlemek. Düzenlenen etkinliklere katkı sağlamak. Bu bir konserle olur, resim sergisiyle olur. Bugünkü gibi bir söyleşiyle olur" dedi.

    Demreli yazar Zekiye Yüksel de yaptığı konuşmada, "Türk edebiyatının ilk realist köy romanı olan 'Karabibik' 1890'lı yıllarda Demre'de yazılmıştır. Bu bir tesadüf değildir. Yazarlar doğdukları toprakla borçludur. Bu topraklarda doğan bir Demreli yazar olarak, bu söyleşiyle bu topraklara olan borcumun bir miktarını, yazar arkadaşlarımla ödemek istiyorum. Gönlüm bu edebiyat günlerine birçok kesimi katarak, geleneksel hale getirmek. Çünkü edebiyat bir ülkenin dünü, bugünü ve yarınıdır" diye konuştu.

    Moderatör, yazar Betül Dünder ve diğer yazarlar da yaptıkları konuşmalarda, tarihi bir kentte, okurlarla birlikte olmaktan mutlu olduklarını belirterek, nasıl yazmaya başladıklarını, yazarlık sürecine başlamada okumanın önemini anlatılar. Küçük yaşlarda iyiliği, güzelliği anlatan masallarla okumaya başladıklarını, küçük yaşlarda okumaya başlamakla ufuklarını açıldığını kaydeden yazarlar, "Edebiyat ulusaldır, evrenseldir, okumak da insanların ufkunu açar, dünyanın sizin yaşadığınız yerden ibaret olmadığını anlatır. Farklı insanlar arasında dostluğu, kardeşliği sağlar. Dünya barışına katkı sağlar" diyerek, kendi şiirlerinden örnekler verdi ve okurların sorularını yanıtladı.

    Söyleşinin sonunda Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, dört yazara da birer plaket vererek, teşekkür ederken, yazarların 100 kitabını satın alarak, okurlara armağan etti. Yazarlar da söyleşinin sonunda okurlara kitaplarını imzaladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow