hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eskiyen sıralar yaşama dönüyor

    Eskiyen sıralar yaşama dönüyor
    expand

    Eskiyen sıralar yaşama dönüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde eskiyen ve atılacak olan okul sıraları yeniden yaşama döndürülüyor. Demre Kaymakamlığı'nın desteğiyle kurulan atölyede, atılması için çürüğe çıkmış okul sıraları tamir ediliyor.

    Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu'nun desteğiyle Demre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Demre ilçe merkezindeki Adem Akın Ortaokulu'ndaki boş bir salonu atölye haline getirildi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kadrosunda çalışan marangoz ustası Halil Genç, sıraları tamirle görevlendirildi. Tamir için gerekli makine ve aletler alındı. Kullanılmaz hale gelmiş sıralar okullardan toplanarak tamir edilmeye, tamir sonrası yaşama döndürülmeye başladı.

    İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, "Şu anda eski Demre meteoroloji binasında kullanılmaz hale gelmiş, demirbaştan düşmek için depolanmış 130 sıranın tamirine başladık. Kullanılmaz hale gelmiş sıraların önce eksik vidalarını takıyoruz. Ayak pabuçları takılıyor. Ardından ahşap bölümü, elektrikli makinelerle zımparalanıyor. Zımparalanan ahşap bölüme dolgu verniği atılarak yeniden zımparalanıyor. Sıraların demir bölümü boyanıyor. Ahşap bölüme de ikinci zımparalama işleminin ardından düz vernik atılıyor. Böylece atılacak bir sıra yeniden yaşama döndürülerek, öğrencilerimizin kullanımına sunuluyor. Şu anda 130 sıra yenileniyor. Yeni bir sıra 300 lira ile 540 lira arasında satılıyor. Biz eski sıraları çok küçük bir rakamla yeniliyoruz. Bu atölyede tüm okulların eskiyen sıralarını yenileyeceğiz. Tüm okullarda eskiyen sıralar toplanacak. Anında burada yenilenmiş sıra verilecek. Bu atölyeyi büyüteceğiz. Burada meslek derslerinin yapılmasını sağlayarak, birçok ihtiyacımızı burada üreteceğiz. Eğitim üretim içindir ilkesini yaşama geçireceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow