hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fırınlarda koronavirüs denetimi ve uyarısı

    Fırınlarda koronavirüs denetimi ve uyarısı
    expand

    Fırınlarda koronavirüs denetimi ve uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde faaliyet gösteren, fırın, pastane gibi yiyecek üreten iş yerlerinde koronavirüs denetimi yapıldı. Eksiği olan iş yerlerine eksiklerini gidermeleri için 3 günlük süre verildi.

    Demre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren fırın, pastane gibi iş yerlerinde sıkı bir denetim yaptı. Denetimlerde çalışanlardan üretimde görev alanların bone ve maske takmaları, eldiven kullanmaları; satış elemanlarının da maske ve eldiven takmaları zorunlu hale getirildi. Fırınların her bölümüne birer dezenfektan kutusu konulmasına karar verildi. Pastanelerde de aynı kuralların uygulanmasına karar verildi. Üretim konusunda uyulacak hijyen kurallar anlatıldı. Kurallara mutlaka uyulması istendi. Eksiği olanların 23 Mart Pazartesi gününe kadar eksiğini tamamlamaları gerektiği tebliğ edildi.

    Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Çok kritik bir süreçten geçiyoruz. Özellikle temel besin maddemiz olan ekmeğin üretiminde kesin kurallara uyulacak. Uymayanlara gerekli cezai işlemleri yapmaktan kaçınmayacağız. Söz konusu olan insan sağlığı" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow