hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hasar gören seralarda inceleme

    Hasar gören seralarda inceleme
    expand

    Hasar gören seralarda inceleme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kaş ve Demre ilçelerinde hasar gören seralarda ve su basan konutlarda inceleme yaptı.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Seda Özel ve uzmanlar önce Demre'de inceleme yaptı. Seda Özel, beraberinde Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ünal Çetinkaya, Demre Belediye Meclisi Üyesi Ali Rıza Tutkun, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Hizmet Birimi Müdürü Osman Tutkun ve uzmanlar birlikte Demre'ye bağlı Yaylakaya Mahallesi'nde evini su basan Ziya Kurtoğlu ve Hasan Tülü'nün evlerinde inceleme yaptı. Ardından mahalle mahalle dolaşarak, seraları zarar gören üreticilere 'geçmiş olsun' diyen heyet, seraları da dolaşıp, hasar hakkında bilgi alıp, alt yapıyı inceleyerek, neler yapılması gerektiği konusunda notlar aldı.

    Demre'den Kaş'a geçen Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Seda Özel, beraberindeki uzmanlarla birlikte Kaş Hizmet Birimi Müdürü Cisem Ünsal ve CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan'la selden zarar gören üreticileri ziyaret etti ve selin nedenlerini incelemeye çalıştı.

    Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Seda Özel incelemeleri sonrası yaptığı açıklamada, "Maalesef üreticilerimiz selden zarar görmüş. Sel ve su baskını haberi alınca Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'in direktifleriyle iki ilçemizde inceleme yaptık. Alt yapı konusunda katkımız ne olabilir sorusunun yanıtını aramaya çalıştık. Evlerini su basan Demre'deki iki ailenin ihtiyaçlarını tespit ettik. Şu ortaya çıkıyor. Sel baskını kanalların tıkanması ile meydana gelmiş büyük oranda. Kanal temizliği konusunda ilçe belediyeleri sorumlu. Ancak ihtiyaç duyulursa biz de katkı verebileceğimizi belirttik. Selden ve su baskınından zarar gören üreticilerimize Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in geçmiş olsun dileklerini ilettik" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow