hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hayırseverlerden AHENK Projesi'ne kitap katkısı

    Hayırseverlerden AHENK Projesine kitap katkısı
    expand

    Hayırseverlerden AHENK Projesi'ne kitap katkısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesinde valilikçe yürütülen AHENK Projesi kapsamında iki hayırsever tarafından her öğrenciye bir kitap hediye edildi. Kitaplar, Demre Kaymakamlığı'nda düzenlenen törenle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi.

    Demre'de mermer sektöründe faaliyet gösteren iki firma tarafından AHENK Projesi'ne kitap bağışı yapıldı. İki firma temsilcisi Furkan Şengül ve Emin Gülmez, önce Demre Eğitim ve Hizmet Vakfı'na (DEM-VAK) 60 bin liralık bağış yaptı. Demre Kaymakamlığı'nca oluşturulan komisyon tarafından 60 bin lira ile Demre'de ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim öğretim gören 6 bin 612 öğrenciye bir kitap düşecek şekilde, her sınıfın seviyesine uygun 6 bin 612 kitap satın alındı. Kitaplar, Demre Kaymakamı ve DEM-VAK Başkanı Onur Şatıroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan ve hayırsever Furkan Şengül'ün katıldığı törenle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi.

    Her iki iş insanına teşekkür belgesi veren Kaymakam ve DEM-VAK Başkanı Onur Şatıroğlu, "Kaymakam olarak ilçemizdeki ilk önceliğimiz eğitimdir. Eğitimde kaliteyi artırmak için Antalya Valiliğimizin başlattığı AHENK Projesi'ne katkı sağlamak çabası içindeyiz. AHENK Projesi'nin en büyük amaçlarından biri, öğrencilerimizin kitap okumasını teşvik etmek, okutmaktır. Kaymakamlık ve DEM-VAK olarak her öğrencimizi bir kitapla buluşturuyoruz. İki hayırsever, eğitimsever iş insanımıza, Demremiz'deki eğitim kalitesinin artırılmasına verdikleri katkı için teşekkür ediyoruz" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow