hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstiklal Marşı'nın kabulünün 99'uncu yılı kutlandı

    İstiklal Marşının kabulünün 99uncu yılı kutlandı
    expand

    İstiklal Marşı'nın kabulünün 99'uncu yılı kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 99. yıl dönümü törenle kutlandı. İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy anıldı.
    Demre'deki İstiklal Marşı'nın kabulünün 99. yılı kutlamaları, Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda yapıldı. Kutlama törenine Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Baro Temsilcisi Burak Gümüş, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Koparıcı, CHP İlçe Başkanı Mete  Hakan Caner, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, SP İlçe Başkanı Nuri Tural, Esnaf Odası Başkanı Mahmut Perçin, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    Demre Anadolu Lisesi'nin hazırladığı kutlama program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy'dan şiirler okudu. TRT'nin yapımı olan 'İstiklal Marşı Belgeseli'nin gösterimi yapıldı. Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı, Kaymakam Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya'nın aralarında bulunduğu çeşitli mesleklerden kişilerin okuduğu İstiklal Marşı video gösterimi yapıldı.
    Müzik öğretmeni Fatih Evsen'in piyanosu, öğretmen Yunus Öndül'ün klarneti eşliğinde okul korosu, Mehmet Akif Ersoy'un 'Zalimi Alkışlayamam' şiirini seslendirdi. Ardından İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, ödülleri verildi. Yarışmalarda resim dalında ilkokullarda Atatürk İlkokulu'ndan Ecrin Ay, resim dalında ortaokullarda 80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu'ndan Berra Şengül Dikili, resim dalında liselerde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Büşra Doğan birinci oldu. Şiir dalında ortaokullarda Köşkerler Şehit Hüseyin Topkaya Ortaokulu'ndan Sultan Ceylan, liselerde Kekova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Cihat Zan birinci oldu. Liseler arası kompozisyon dalında ise Demre İmam Hatip Lisesi'nden Fatmagül Topçu birinci oldu.
    Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Demre Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Solumaz yaptı. Solumaz, "İstiklal Marşı, Türk ulusunun silkiniş, uyanış ve özgürlük simgesidir. Türk ulusunun en karanlık günlerinde, Mehmet Akif Ersoy'un dizeleriyle Türk ulusuna yeniden ruh verdiği destandır. Türk ulusunun simgesidir. 'Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak' diyerek, düşmana başkaldırıştır. Mehmet Akif Ersoy gerçek bir yurtseverdir. Çok ihtiyacı olmasına rağmen verilen ödülü almayarak, bir vakfa bağışlamıştır. Bu ülkenin gençleri olarak çok çalışacağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow