hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kekova'da denize 15 bin yavru balık bırakıldı

    Kekovada denize 15 bin yavru balık bırakıldı
    expand

    Kekova'da denize 15 bin yavru balık bırakıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde bulunan dünya cenneti Kekova'da 15 bin yavru balık Akdeniz'in mavi sularına bırakıldı.
    Merkezi Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü'nde üretilen 15 bin levrek balığı yavrusu, düzenlenen törenle denize bırakıldı. Kekova'nın merkezi konumundaki Üçağız Mahallesi'nde düzenlenen törene, Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan, Üçağız Mahallesi Muhtarı Durali Aliçavuşoğlu, enstitü çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
    Yavru levrekler özel bir tankerle Üçağız Mahallesi'ne getirildi. Kovalarla deniz suyu ile karıştırılmış özel kazanlara alındı. Burada yaklaşık bir süre yavru balıkların, deniz suyu ile uyumu sağlandı. Ardından yeniden kovalara alınan her biri ortalama 5 gram ağırlığındaki yavru levrekler, Üçağız İskelesi'nden denize bırakıldı. Yavru levrekler Akdeniz'in mavi sularında doğal yaşam ortamında büyümeye başladı.
    Enstitü Müdürü Serkan Erkan, "Tarım ve Orman Bakanlığı'mızca başlatılan 'Geleceğimiz için kaynaklarımızı balıklandırıyoruz' projesi kapsamında bugün de dünya cenneti Kekova'da 15 bin levrek yavrusunu denize bırakıyoruz. Bu yavru balıklarla Kekova'nın mavi denizindeki balık çeşitliğini ve sayısını artırmak istiyoruz. Bu yavru balıklar, Kekova'nın sualtı zenginliğine çok önemli katkı sağlayacak. Kekovalı balıkçılardan bir tek isteğimiz, ricamız var. Bu yavru balıkları, çok küçük olarak avlamasınlar. Onlara bir kez üreme şansı versinler. Böylece denizlerimizde balık sayısı artsın" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow