hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kendisi için ikiz yat üretiyor

    Kendisi için ikiz yat üretiyor
    expand

    Kendisi için ikiz yat üretiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesine bağlı Kekova yolu üzerindeki Çevreli Mahallesi'nde 20 yıldır yat üretimi yapan Selman Karaağaç, kendisi için ikiz yat üretmeye başladı.
    Yat ustası Selman Karaağaç, 20 yıl önce Demre'ye bağlı Çevreli Mahallesi'ndeki Kekova yolu kıyısında bir ahşap atölyesi kurdu. Burada başta Kekova'nın merkezi Üçağız Mahallesi'ndeki denizciler için yat üretimine başlayan Selman Karaağaç, bugüne kadar 20 tane büyük ölçekli günübirlik ve mavi yolculuk yatı imal ederek, sattı. Karaağaç, son bir yıldır kendisi için iki yat yapımına başladı. İmal ettiği iki yat ikiz yat olacak. İkisi de 13,5 metre uzunluğunda, 4,60 metre genişliğinde, yerden 3 metre yüksekliğinde olacak. Her iki yatta üçer kişilik iki kabin bulunuyor ve mutfak yer alıyor. Yatlar günübirlik ve mavi yolculukta kullanılabilecek. 12'şer kişilik olacak iki yat da mart başında denize indirilecek.
    Selman Karaağaç, "20 yıldır yat imalatı yapıyorum. Yat ustasıyım. Artık kendim denizlere inmek istedim. Yılda bir yat imal ederken, 4 kişilik bir ekip oluşturdum. Bu ekiple bu yıl kendim için 2 yat üretmeye karar verdim. Yatlarımı maun ve kik ağacından imal ediyorum. Kendim imal ettiğim için birini 500 bin liraya mal ediyorum. Ancak bu yatların değeri şu anda 1 milyon lira. Çok kaliteli malzeme kullanıyorum. Her yıl bakım istemeyen maun ve kik ağacı kullanıyorum. Çok amaçlı olarak imal ediyorum. Mavi yolculuğa çıkabilecek, günübirlik hizmet verecek. Denize üç kilometre uzaklıktaki Çevreli Mahallesi'ni yat üretimi merkezi yapmanın da mutluluğu içindeyim. Burada imal ettiğim yatları, kızaklara yükleyerek 3 kilometre uzaklıktaki Üçağız Mahallesi'nde edenize indiriyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow