hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kovandaki arıların zehirlendiği iddiası

    Kovandaki arıların zehirlendiği iddiası
    expand

    Kovandaki arıların zehirlendiği iddiası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde arıcı Cengiz Toptaş, kovanındaki arıların kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zehirlendiğini öne sürdü.

    Demre'ye bağlı Köşkerler Mahallesi Gödeme mevkisinde Cengiz Toptaş'a ait 50 arı kovanı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zehirlendi. Kovanların içinde bulunan arıların neredeyse tamamı telef oldu.

    Evli ve bir çocuk babası Cengiz Toptaş (30), "Sabah kalkıp kovanlarımı kontrol edince arıların uçmadığı fark ettim. Bir kovanı açtım. Arıların tamamının öldüğünü gördüm. Diğerlerini sırayla açınca, kovanların içindeki arıların neredeyse tamamının öldüğünü gördüm. Hemen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne ve Antalya Arıcılar Birliği Sorumlusu Nuri Bilgiç'e haber verdim. Gelip tutanak tuttular. Arılarıma gece kovanın ağzından püskürtme yöntemi ile zehir sıkıldığını düşünüyorum. Ben bu arıları iki yıl önce Tarım ve Orman Bakanlığı Genç Çiftçileri Destekleme Projesi'nden almıştım. 50 kovan olarak aldım. Kafkas arıları idi. İki yıl içinde 80 kovana çıkarmıştım. 30 kovanım başka yerde olduğu için kurtuldu. Zararım 20 bin lira civarında. Tek çocuğumla ailemin tek geçim kaynağı bu arılar idi. Tekrar Demre Kaymakamlığı'na başvurarak yardım isteyeceğim" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow