hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Likya Yolu'nda yürüdüler

    Likya Yolunda yürüdüler
    expand

    Likya Yolu'nda yürüdüler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- RUSYA ve Belarus'tan gelen 22 doğa tutkunu Likya Yolu'nda yürüdü.

    Rusya ve Belarus bölgesinde faaliyet gösteren 'Trekking Club', Rusya çapında örgütlenerek Likya Yolu yürüyüşleri düzenliyor. Bu kapsamında Moskova, St. Petersburg, Belarus'un Minsk şehri başta olmak üzere çeşitli şehirlerden bir araya gelen 22 doğa tutkunu, aynı gün uçakla Antalya'ya geldi. Havalimanında bir araya gelen grup, otobüsle Kemer ilçesine bağlı Tekirova Mahallesi'ne ulaştı. İlk gece burada kamp kuran ekip, Tekirova'dan yürüyüşe geçti. Ekip sıra ile Çıralı, Adrasan ve Karaöz'e kadar yürüdü. Kumluca ilçesine bağlı Karaöz Mahallesi'nde kamp yapan grup, otobüsle Demre ilçesine geçti. Demre'nin Çayağzı Limanı'nda çadır kampı kurdu.

    Rus doğa tutkunları Çayağzı Limanı'ndan Myra Antik Kenti, Aziz Nikolaos Anıt Müzesi, Likya Uygarlıkları Müzesi ve Kapaklı'ya kadar yürüdü. Akşam saatlerinde denize giren grup ikinci gün yatla Kekova'ya gitti. Burada yattan inen grup, Simena Antik Kenti Kalesi'ne çıktı, oradan Üçağız Mahallesi'ne kadar yürüdü. Theimussa Antik Kenti'ni gezen grup, yatla Çayağzı'daki kampa döndü.

    Gruba liderlik yapan rehber Ivan Dmitriev, "Grup üyeleri ilk kez Türkiye'ye geldi. Ben Avusturya'nın Graz şehrinde yaşıyorum. Likya Yolu'na üçüncü kez tur düzenliyorum. Grup üyelerimiz çadırda geceliyor. Gezdikleri yerlere hayran kaldı. Gelecek yıl yine gelerek, Likya Yolu'nun farklı noktalarında yürümek istiyorlar. Türkiye'yi çok güvenli buldular. Likya Yolu'na ve Kekova'ya hayran kaldılar. Ekim sonu ve kasım ayı ortasında iki yeni grup daha getireceğim" dedi.

    İlk kez Likya Yolu'nda yürümek için Türkiye'ye gelen Rus Kelesminova Tatsiana, "Harika bir ülkeye, candan, içten, konuksever insanların ülkesine geldiğim için çok mutluyum. Likya Yolu çok muhteşem bir yürüyüş yolu. Türkiye'ye yine geleceğim. Çünkü Türkiye'de görecek, gezecek o kadar çok yer var ki insanı cezbediyor. Her yer tarih dolu. Kekova bir cennet. Gruptaki tüm arkadaşlar yine gelmek istiyor" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow