hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Minik bağlama ordusu yetişiyor

    Minik bağlama ordusu yetişiyor
    expand

    Minik bağlama ordusu yetişiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Yunus Emre İlkokulu'nun 2'nci sınıf öğrencileri, öğretmenleri Yusuf Şimşek öncülüğünde bağlama eğitimi almaya başladı.
    Demre'deki Yunus Emre İlkokulu 2-C sınıfının 21 öğrencisinden 18'i bağlama çalmayı öğreniyor. Sınıf öğretmeni Yusuf Şimşek, 18 öğrencisine uzun sap bağlama dersi veriyor. Türkiye'de ender rastlanan bir çalışmayla minik öğrenciler haftanın 4 günü dersten sonra 2'şer saat bağlama kursu alıyor. Öğrencilere bağlama çalmanın yanında nota, ritim ve ses eğitimi de eş zamanlı veriliyor.
    Kendisi usta bir bağlama sanatçısı olan öğretmen Yusuf Şimşek, "Sınıfımda 21 öğrenci var. Velilerime konuyu açtığım zaman çok heyecanlandılar. 3 öğrencim katılmak istemedi. 18 öğrenci velim hemen bağlamaları aldı. 18 öğrencimle kursa başladım. Hepsi de kısa süreden önemli bir yol kat etti. Bir müzik aleti çalmak çocuğun gelecek yaşamını etkiler. Sosyal yaşamını değiştirir. Kendine olan özgüveni gelişir. Derslerindeki başarısını artırır. Derslerindeki başarısını artırır. Toplum içinde özgüven içinde hareket etmeyi öğrenir. En önemlisi geleceğe güvenle bakar. Öğrencilerimle birlikte yıl sonuna doğru konserler vereceğimi umut ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow