hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rus arkadaşların Likya Yolu yürüyüşü

    Rus arkadaşların Likya Yolu yürüyüşü
    expand

    Rus arkadaşların Likya Yolu yürüyüşü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- RUS iki arkadaş ikinci kez geldikleri Türkiye'de, Muğla'nın Fethiye ilçesinden başladıkları Likya Yolu yürüyüşünde Antalya'nın Demre ilçesine ulaştı. Geçen yıl da Antalya'dan Demre'ye kadar Likya Yolu'nda yürüyen iki arkadaş, ikinci yılda Likya Yolu'nun tamamını yürümüş oldu.

    Rusya'nın Sibirya bölgesinde yaşayan iktisatçı Marina Bayko ile erkek arkadaşı aşçı Stanislav Yagortsev, ikinci kez Likya Yolu'nda yürümek için 24 Ekim'de Türkiye'ye geldi. 26 Ekim'de Fethiye'den başlayarak Likya Yolu'nda yürümeye başlayan iki arkadaş 18 gün sonra Demre'ye ulaştı. İki arkadaş iki gün Demre'de kaldıktan sonra otobüsle Antalya'ya giderek 17 Kasım Salı günü Antalya'dan uçakla Rusya'ya dönecek.

    Stanislav Yagortsev, "18 günde yaklaşık 145 kilometre yol yürüdük. Aslında günde 15 - 20 kilometre yol yürüyoruz. Ancak bazı günler bölgedeki antik kentleri geziyoruz. İki yılda Likya Yolu'nun tamamını yürümüş olduk. Çok şanslıyız. Nefis, çok sıcak olmayan, yürüyüş için çok uygun bir mevsimde yürüdük. Likya Yolu, dünyanın en güzel yürüyüş yollarından biri. Denizin, tarihin ve doğanın iç içe olduğu dünyada başka bir yürüyüş yolu yok. Yolun her yeri tarih dolu. Kaş ile Demre arası başka bir farklı. Geceleri çadırda geçirdik. İki yılda Türkiye'yi ve Türk insanını çok sevdik. Böyle yardımsever, cana yakın insanlar dünyanın hiçbir yerinde yok. Hiçbir sorun yaşamadık. İki gün Demre'de denize gireceğiz. Tarihi yerleri gezeceğiz. Gelecek yıl koşullar uygun olursa tekrar Türkiye'ye geleceğiz. Dostlarımıza, yakınlarımıza tatil için Türkiye'yi tavsiye edeceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow