hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rus sanatçılardan Demre'de konser

    Rus sanatçılardan Demrede konser
    expand

    Rus sanatçılardan Demre'de konser

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde aralarında devlet sanatçılarının da bulunduğu bir grup Rus sanatçı konser verdi.

    Bu yıl Antalya'da 2'ncisi düzenlenen İstoki Uluslararası Rus- Türk Dostluğu Festivali kapsamında bir grup Rus sanatçı Demre'ye geldi. Rus sanatçılar, Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda Demrelilere konser verdi. Konseri Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Rusya'nın Antalya Konsolosu Ivan Stephanov, Rusya Parlamentosu DUMA Milletvekili Irek Zinnurov, eski Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gümrükçü, Rusya Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Andrey Wolkov, Rusya'nın eski Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un eşi Marina Karlov, Belediye Kültür Müdürü Yusuf Ülker, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, Demreliler ve Demre'de çalışan Rus vatandaşları izledi.

    Konserde Rus Devlet sanatçıları Vladimir Mihaylov, Svetlena Bochkova, Osetya devlet sanatçısı Alana Tshorebova, Rus halk sanatçıları Natalya Bannova, Medine Tuganova, Marta Harebova, Daria Tsopina, Amaga Gotti, Türk kızı Aylin Altınkaya, Türkçe ve Rusça halk türküleri ve şarkılar söyledi. Konserde Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar'ın kızı Pelin Samsar keman konseri verdi. Konser sonunda sanatçılar ellerinde Türk ve Rus bayraklarıyla sahneye gelerek izleyicileri selamladı.

    Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya ve Rus yetkililer sahneye gelerek sanatçıları kutladı. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Rus sanatçılara ve konseri düzenleyen yetkililere teşekkür ederek, "Demre ile Rusya'yı bağlayan en önemli bağ Aziz Nikolaos. İkinci bağ ise talihsiz bir suikasta kurban giden Andrey Karlov. Biz her yıl yüz binlerce Rus turisti ilçemizde ağırlıyoruz. Bu bağlar güçlenerek devam edecek" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow