hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sıcaktan bunalan soğuk suya koştu

    Sıcaktan bunalan soğuk suya koştu
    expand

    Sıcaktan bunalan soğuk suya koştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde bulunan soğuk ve şifalı sular, son günlerde sıcaktan bunalanların serinlik kaynağı oldu. 
    Batı Antalya'da son günlerde hava sıcaklığı 40 dereceyi bulundu. Yer yer yüzde 80'e ulaşan nem seviyesiyle hissedilen sıcaklık iyice arttı. Cezayir ve Libya üzerinden gelen çöl sıcaklarından bunalan bölge halkı plajlara ve Demre'nin Çayağzı Limanı yolundaki sağlı sollu bulunan kükürtlü ve şifalı olduğuna inanılan suya akın etti. Sıcaklığı 12- 13 derece olan suya girenler bu şekilde serinlemeye çalıştı. Soğuk suya gelenler havuzlarda yüzüp, Likyalılardan kalan taş havuzlara girerek, sıcaktan korunmaya çalıştı. Havuzlara atlayarak soğuk suyun keyfini çıkaran halk, gölgelerde dinlendi.
    Soğuk suya giren gençler, "Bu suda ancak 2- 3 dakika kalınabiliyor. Özellikle suyun kaynağındaki taş havuzlarda bir dakika kalmak yetiyor. Bu suya girdiğimiz zaman sıcağı hissetmiyoruz. Vücudumuz dinleniyor. Kaslarımızdaki ağrılar ve yorgunluğumuz gidiyor. Sudan çıkınca duş almıyoruz. Duş almayınca vücudumuz en az 3 saat serin kalıyor. Sıcağı hissetmiyor. İlk suya girince insan belki ürperiyor soğuktan. Ama bir iki girişin ardından vücut suya uyum sağlıyor. Artık kendimizi suya rahatça bırakıyoruz" dedi.
    Kumluca'dan soğuk suya gelen Mehmet Şener de "Buraya haftanın yorgunluğunu gidermek için geliyorum. Bu suya girince vücudum dinleniyor. Yorgunluğum yok oluyor. En önemlisi dışarıdaki cehennem sıcağını hissetmiyorum. Sıcaktan korunmanın en ilacı bu su" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow