hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toroslarda budama eğitimi

    Toroslarda budama eğitimi
    expand

    Toroslarda budama eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesine 34 kilometre uzaklıktaki Çağman Mahallesi'nde, nar ve zeytin üreticilerine yönelik uygulamalı budama eğitimi düzenlendi.

    Demre'ye bağlı Çağman Mahallesi'ndeki bir zeytin ve nar bahçesinde düzenlenen eğitime, Demre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Işık, uzmanlar, üreticiler ve nar ve zeytin budaması yapan usta kişiler katıldı. Eğitimi, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden gelen uzmanlar Suat Hayri Karaçal, Murat Dündar ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görev yapan mühendisler verdi.

    Eğitimde önce uzmanlar tarafından bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmede budama mevsimi, doğru budamanın nasıl yapıldığı, doğru budamanın üretime etkileri anlatıldı. Uzmanlar, önce bahçelerde uygulamalı budama yaptı. Ardından üreticilere, ücretli olarak bahçelerde budama yapan ustalara budama yaptırıldı.

    Demre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Işık, "Çağman mahallemizde yoğun olarak nar üretimi yapılıyor. Son yıllarda mahallenin alçak bölümlerinde zeytin üretimi başladı. Doğru budamanın verim artışı ve kalite üzerindeki etkisinden yola çıkarak, üreticilerimize budama eğitimi veriyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow