hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üçağızlıların çekek yeri sevinci

    Üçağızlıların çekek yeri sevinci
    expand

    Üçağızlıların çekek yeri sevinci

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesine bağlı dünyaca ünlü Kekova'nın merkezi konumundaki Üçağız Mahallesi'ne çekek yeri tahsis edildi. Üçağızlı tekneciler çekek yeri sevincini yemek vererek kutladı.

    Demre'ye bağlı Üçağız Mahallesi'nde yıllardır yaşanan çekek yeri sorunu çözüme kavuştu. Uzun yıllardır yatlarını çekecek yer bulamayan Üçağızlı tekneciler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 3 bin metrekarelik alan tahsis edildi. Kekova- Üçağız Tekneciler Kooperatifi alanı düzenledikten sonra çekek yerinin açılışı yapıldı.

    Açılışa Kaymakam Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı, Üçağız Mahallesi Muhtarı ve Kekova- Üçağız Tekneciler Kooperatifi Başkanı Durali Ali Çavuşoğlu, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, CHP İlçe Başkanı Mete Hakan Caner, MHP İlçe Başkanı Mustafa Demirel, yatçılar, Demreliler katıldı.

    Üçağız Mahallesi Muhtarı ve Kekova- Üçağız Tekneciler Kooperatifi Başkanı Durali Aliçavuşoğlu, "Kekova, Türkiye ve dünya turizminde bir marka. Bu bölge günübirlik ve mavi yolculuk yat turizminin önde gelen merkezi. Mahallemizde farklı boyutlarda 100'e yakın büyük ölçekli tekne var. Ama bugüne kadar çekek yeri olmaması yüzünden büyük sıkıntılar çekiyorduk. Önemli bir sorumuz çözüldü. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

    Kaymakam Onur Şatıroğlu, "Muhtarımızın söylediği gibi Kekova turizmde bir dünya markası. Bugün açtığımız çekek yeriyle bu markanın önemli bir sorununu çözüme kavuşturuyoruz. Kekova'nın marka değerini artırıyoruz. Devletimiz kendi arazisini tahsis ederek bu soruna kesin neşter vurdu. Bu çekek alanında teknelerinizin bakımını yapacak burada kuracağınız bir atölyede yeni tekne üretebileceksiniz. Kış döneminde tekneleriniz burada kara molasına çıkacak" diye konuştu.

    Konuşmanın ardından çekek yerinin açılışı yapıldı. Açılışa katılanlara ve teknecilere Kekova- Üçağız tekneciler kooperatifi tarafından bir teşekkür yemeği verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow