hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üreticiye budama eğitimi

    Üreticiye budama eğitimi
    expand

    Üreticiye budama eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Demre İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde üreticilere uygulamalı budama eğitimi verildi.

    Budama eğitimi, Demre'nin Büyükkum Mahallesi'nde düzenlendi. Eğitim Antalya İl Tarım Müdürlüğü'nden gelen uzmanlar Suat Hayri Karaşal, Murat Dündar ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli mühendisler tarafından verildi. Bir portakal ve zeytin bahçesinde düzenlenen eğitim öncesinde uzmanlar üreticiyi bilgilendirdi. Eğitimde budamanın mevsimi, nasıl yapıldığı, dikkat edilecek noktalar, doğru budamanın yararları anlatıldı. Uzmanlar tarafından örnek budama yapılmasının ardından 15 üreticiye, budama uygulaması yaptırıldı.

    Demre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Işık, "İlçemiz, son yıllarda azalsa da geçmişten bugüne çok önemli bir narenciye üretim merkezi. Zeytin üretimi son yıllarda yaygınlaşıyor. Zamanında ve doğru budama verim artışı demektir. Yanlış budama üretim ve ürün kaybı demektir. Üretimi artırmak, ürün kaybının önüne geçmek için üreticilerimize farklı alanlarda eğitim çalışmasına devam edeceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow