hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yerleşik yabancılar Likya Yolu'nda yürüdü

    Yerleşik yabancılar Likya Yolunda yürüdü
    expand

    Yerleşik yabancılar Likya Yolu'nda yürüdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Alanya ilçesinde yerleşik yaşayan yabancılar Likya Yolu'nun Kaş- Demre bölümünde yürüyüş yaptı.
    Alanya'da faaliyet gösteren bir turizm firması tarafından bu yıl ikinci kez Alanya'da yerleşik yaşayan yabancılar için Likya Yolu yürüyüşü düzenlendi. 4 gün süren yürüyüşe Alman, Rus, Polonyalı, Finlandiyalı, İspanyol ve Ukraynalı 16 yerleşik Alanyalı katıldı. Doğa rehberi Halil Tokgöz'ün rehberliğinde yapılan 4 günlük yürüyüşte yaklaşık 40 kilometre yol yüründü. Otobüsle Alanya'dan Kaş'a gelen grup, birinci gün Kaş- Üzümlü İskelesi, ikinci gün Üzümlü İskelesi- Sahil Kılınçlı, üçüncü gün Sahil Kılınçlı- Üçağız, dördüncü gün de Üçağız- Çayağzı etaplarını yürüdü. Kekova'da düzenlenen yat turunda, Batık Kent, Simena Antik Kenti ve Aperlai Antik Kenti gezildi. Yollarda yöresel ürünler satın alındı. Kırsal alandaki pansiyonlarda gecelendi. Köy yemekleri yenildi.
    Yürüyüşün rehberi Halil Tokgöz, "Biz sürekli Alanya ve yakın ilçelerde doğa turları, alternatif turizm etkinlikleri düzenleyen bir firmayız. Alanya'da yaşamını sürdüren yerleşik yabancılara yönelik olarak bu yıl ikinci kez Likya Yolu yürüyüşü düzenledik. Bize göre Likya Yolu'nun en güzel bölümü, Kaş- Demre arasındaki bölüm. Bu bölümü ve bu bölümde bulunan ülkemizin zengin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak, bu bölgeye olan ilgiyi artırmak istiyoruz. Katılımcılar çok mutlu dönüyor" dedi.
    İlk kez yürüyüşe katılan Rus Afiya Zlokazova, "Bir arkadaşımın tavsiyesiyle ilk kez Likya Yolu'nda yürüdüm. Farklı patikalar beni biraz zorlasa da çok sayıda tarihi antik kent, çok nefis koylar gördüm. Daha önce araçla gelmiştim. Ancak yürüyüşte daha çok yer gördüm. Kırsal yaşamdaki insanları tanıdım. Çok sayıda eski taş evler gördüm. Bu yürüyüşe yine katılacağım" diye konuştu.
    Finlandiyalı Annele Maklin de "Alanya'da pazar yürüyüşlerine katılıyordum. Likya Yolu'nda ilk kez yürüdüm. Perşembe ve cuma günleri yağmurla birlikte taşlar üstünde yürümekte zorlandım. Simena Kalesi ile Demre'nin Çayağzı Limanı arasındaki parkur çok güzel. Bu arada her yer tarih dolu. İlginç koylar var. Likya Yolu'nu çok beğendim. Uygun tur olunca yine katılacağım" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow