hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeşil bir Demre için fidan diktiler

    Yeşil bir Demre için fidan diktiler
    expand

    Yeşil bir Demre için fidan diktiler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla 'Daha yeşil bir Demre için' sloganıyla fidan dikildi.

    Demre Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü dolayısıyla ağaç dikimi yapıldı. Gökyazı Mahallesi'ndeki Hükümet Konağı ve okullar bölgesine giden ve belediye tarafından yeniden düzenlenen Atatürk Caddesi'nde ağaçlandırma yapıldı. Ağaçlandırma çalışmalarına Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Park ve Bahçeler Müdürü Çağrı Yoluk ve belediye çalışanları katıldı. Caddenin yeni düzenlenen 400 metrelik karşılıklı bölümünde ağaç dikimi gerçekleştirildi.

    Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, yaya kaldırımı kıyısına ilk buhanya ağacını dikti. Ardından belediye çalışanları ile birlikte ağaç dikimine katıldı. Caddenin iki yönüne 1500 zakkum, 300 palmiye ve 300 buhanya fidanı dikimi yapıldı. Dikilen fidanlar ekipler tarafından sulandı.

    Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Bizim gelecek kuşaklara bırakmamız gerek en büyük miras korunmuş, temiz ve yeşil bir çevre. Bunu gerçekleştirmek için 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde, bu ülkeyi bize bırakan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adını verdiğimiz, yeniden düzenlediğimiz caddede yeşillendirme çalışmasına başladık. Burada dikilen fidanların tamamını kendimiz kurduğumuz serada ürettik. 5 yılda 5 bin ağaç, 40 bin zakkum ve değişik tür bitkiler dikeceğiz. Birkaç yıl sonra yemyeşil bir kuşak oluşturacağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow