hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yöresel Lezzetler Festivali başladı

    Yöresel Lezzetler Festivali başladı
    expand

    Yöresel Lezzetler Festivali başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Demre-Kekova Outdoor Yöresel Lezzetler Festivali törenle başladı.

    Demre Noel Baba Meydanı'nda düzenlenen açılış törenine Kaymakam Onur Şatıroğlu, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Emniyet Müdürü Mehmet Akbulut, Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri Ünal Çetinkaya, Recep Karatop, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Koparıcı, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, SP İlçe Başkanı Nuri Tural, belediye meclisi üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

    Açılış töreninin ardından yaklaşık 50 kişinin katıldığı Demre-Kekova Bisiklet Turu'nun startı verildi. El sanatları sergilerinin açılmasının ardından Çayağzı Limanı'ndan yaklaşık 150 kişinin katıldığı Çayağzı- Kapaklı Likya Yolu Yürüyüşü başlatıldı. Ardından gruplar otobüslerle Kapaklı Mahallesi'ne hareket etti. Bisikletliler ve Likya Yolu yürüyüşçüleri Kapaklı Mahallesi'nde bir araya geldi. Kapaklı Mahallesi'ndeki yerel ürünler stantlarının kaymakam ve belediye başkanının katılımıyla açılışı yapıldı. 4 gün sürecek festivalde Ayna, Tuba Yurt ve Grup Kolpa birer konser verecek. Ödüllü kano ve fotoğraf yarışmaları düzenlenecek. Off- road gösterileri yapılacak. Kekova'ya tekne turu düzenlenecek. Bisiklet turları ve yürüyüşler yapılacak.

    Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Biz Demre'nin sorunlarının farkındayız. Ama bir şeyin daha farkındayız. Sosyal etkinliklerin olmadığının farkındayız. Hemşehrilerimize sosyal anlamda bir şeyler katabilmek, hem de kültürümüzü tanıtmak adına böyle bir festivali başlangıç olarak düzenledik. Burada çok güzel bir birliktelik var. Tüm siyasi partilerimizin başkanları burada. Bu festivalimiz ayrıca Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıldönümüyle de birleşti. Cumhuriyet coşkusuyla birlikte, festival coşkusunu yaşayacağız. Cumhuriyetimizin 96. yılını daha coşkulu kutlayacağız" dedi.

    Kaymakam Onur Şatıroğlu, "Festivaller hem ülkenin birlik ve beraberliğinde, hem de tanıtımında çok önemli bir yeri var. Belki akşam yapılacak konserlerde birbirini görmeyen arkadaşlarımız birbirini görecek. Beraber olacaklar. Bu hemşehrilik olgusunu çok ileriye taşıyor. Toplumsal değerlerimiz gelişecek" diye konuştu.

    Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da şunları söyledi:

    "Burada izin verirseniz eski Kültür ve Turizm Bakanı olarak değil, Demre'nin bir hemşehrisi olarak, aranızdan biri olarak, Demreliler adına bu festivale emeği geçenlere teşekkür etmek istedim. Bir çeyrek asırdır buradayım. Galiba 10 yıldır da Demre'nin fahri hemşehrisiyim. Son iki seçimdir de oyumu burada kullanıyorum. Demreli olduğumu hissediyorum. Buranın eksiği kültür ve toplumsal yaşamı biraz geliştirmek. Bu tür çalışmaların buna katkı yapacağına inanıyorum."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow