hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yozgatlı çiftçiler Demre'de

    Yozgatlı çiftçiler Demrede
    expand

    Yozgatlı çiftçiler Demre'de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - YOZGAT'ın Boğazlıyan ilçesinden çiftçiler Antalya'nın Demre ilçesine geldi.

    Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Gelin Kardeş Olalım Projesi kapsamında Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinden Demre'ye gelen çiftçileri ziyaret etti. Beymelek Mahallesi'ndeki Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü'nde gerçekleşen buluşmaya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim Irmak, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Işık, Boğazlıyan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ümmiye Çelik Saygın, iki ilçenin uzmanları ve Boğazlıyan'dan gelen 10 çiftçi katıldı.

    Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, önce Boğazlıyan Tarım ve Orman Müdürü Ümmiye Çelik Saygın ve Boğazlıyanlı çiftçilerden ilçedeki tarımsal üretim hakkında bilgi aldı. Özen ardından yaptığı konuşmada, "Gelin Kardeş Olalım Projesi'nin en büyük amacı bilgi ve tecrübe paylaşımı. Paylaşılan bilgi ve tecrübelerle, ilçemizde üretimi artırmak, yeni üretim alanları yaratmak. Öncelikle kadınlarımızı üretime ve ekonomik yaşama katmak. Boğazlıyan'da 56 dekar yeni sera kurulduğunu belirttiniz. Şimdi Türkiye'de seracılığın merkezindesiniz. Burada edindiğiniz bilgileri, Boğazlıyan'a taşıyın. Boğazlıyan'ın verimli ovasında, seracılığı geliştirin. Özellikle kadınlarımızı üretime katarak, üretimi artırın. Bu ilişkiyi kesmeyin. Bilgi paylaşımına devam edin. Gerekirse yeni çiftçiler Demre'ye gelip bilgi ve tecrübe edinebilir. Çünkü ülkemizde daha çok üretmeye ihtiyacımız var" dedi.

    Boğazlıyan Tarım ve Orman Müdürü Ümmiye Çelik Saygın da Yozgat'a özgü çeşitli hediyeler verdiği Mustafa Özen'e teşekkür ederken, "Burada edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri mutlaka Boğazlıyan'a taşıyacağız. Sizin ziyaretiniz bizi bir kat daha motive etti" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow