hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ziraat Odası'ndan üreticiye ziyaret

    Ziraat Odasından üreticiye ziyaret
    expand

    Ziraat Odası'ndan üreticiye ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- DEMRE Ziraat Odası yönetimi, yeni sezona başlarken, tüm sera üreticilerini ziyaret ediyor. İlçenin 17 mahallesindeki 2 bin üretici ziyaret edilecek.

    Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz ve yönetim kurulu üyeleri, yeni örtü altı üretim sezonu başlarken tüm üreticileri ziyaret ediyor. Başkan Oğuz ve yönetim kurulu üyeleri, Demre'nin 17 mahallesindeki 2 bin çiftçiyi seralarında ziyaret etmeye başladı. Her üreticiye çeşitli hediyeler götüren oda yönetimi ayrıca Demre Ziraat Odası'nın 1,5 yıllık çalışmalarını içeren Atatürk'ün 'Çiftçi milletin efendisidir' sözünün başlık olduğu bir broşür veriyor.

    Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, "Demre'de seralarda ekim yapılırken mutlaka lokum, bisküvi dağıtma geleneği vardır. Biz bunu bulduğumuz sponsorlarla oda olarak yapıyoruz. 2 bin çiftçimize birer kutu lokum ve bisküvi ikram ediyoruz. İkram geleneğini birlikte yaşatıyoruz. Bunun yanında yine sponsorlarımızın desteğiyle 1500 şapka ve 500 tişört hediye ediyoruz. Üreticilerimizin sorunlarını dinliyoruz. Onlarla sohbet ediyoruz. Her üreticimizi tek tek ziyaret ediyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana her öğrenciye bir zeytin fidanı kampanyamızda ilçemiz öğrencilerine 10 bin zeytin fidanı dağıttık. Fuarlara katıldık. BATEM'le yaptığımız anlaşma ile üreticilerimizin ucuz olarak toprak, yaprak ve su tahlili yapmalarını sağlıyoruz. Üreticilerimize çalışmalarımızı anlatıyoruz. Onların istek ve sorunlarını dinliyoruz. Bu arada pandemi döneminde gönüllü çiftçilerimizle birlikte toptancı halimizi, 17 mahallenin cadde ve sokaklarını dezenfekte etmiştik. Bu kampanyada bize 17 çiftçimiz gönüllü katkı sağlamıştı. Bu 17 çiftçimize de hediyelerimizin yanında birer teşekkür plaketi verdik. Tüm üreticilerimize bereketli, sağlıklı bir sezon diliyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow