hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zirai ilaç bayilerine yeni düzenleme

    Zirai ilaç bayilerine yeni düzenleme
    expand

    Zirai ilaç bayilerine yeni düzenleme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - TÜRKİYE'nin önde gelen turfanda sebze ambarlarından biri olan Antalya'nın Demre ilçesinde, turfanda sebze üretiminde ana ögelerden biri olan zirai ilaç bayilerinin çalışma saatleri yeniden düzenlendi.

    Ülkemizde yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle Demre'deki zirai ilaç bayileriyle ilgili düzenleme yapıldı. Demre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Işık ve Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, telefonla görüntülü olarak ilçede bulunan 50 zirai ilaç bayisi ile iletişim sağladı. Alınan ortak karara göre, ilçede bulunan 50 zirai ilaç bayisi, hafta içi 11.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verecek. Cumartesi günü ise 10.00 ile 14.00 saatleri arasında hizmet verilecek. Ayrıca ilaç bayilerine üreticiler tek tek alınacak. İşini bitiren hemen bayiden ayrılacak. Firma temsilcilerinin, bir süre ilaç bayilerini ziyaretine izin verilmeyecek.

    Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, "Ayakta kalması gereken zorunlu sektörlerden biri seracılık. Seracılığın ilacı, gübresi, kısacası üretim için ihtiyaç olan maddelerin en az yüzde 80'i zirai ilaç bayilerinde satılıyor. Salgın öncesi üreticinin toplanma, dertleşme yerlerinden biri zirai ilaç bayileriydi. Ancak bu süreçte bu kurallara herkes uymak zorunda. Bu sürecin kısa sürede atlatılabilmesi için üreticilerimizden anlayış ve bu kurallara uymalarını bekliyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow