hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğan Hızlan Kütüphanesi'nde kitaplar tek tek sterilize ediliyor

    Doğan Hızlan Kütüphanesinde kitaplar tek tek sterilize ediliyor
    expand

    Doğan Hızlan Kütüphanesi'nde kitaplar tek tek sterilize ediliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Doğan Hızlan Kütüphanesi, pandemi döneminde sosyal mesafe ve hijyen tedbirleri üst seviyede hizmet vermeye devam ediyor. 2020 yılında pandemi koşullarına rağmen 11 bin kitabın ödünç verildiği kütüphanede kitaplar toplum sağlığı için sterilizasyon cihazında tek tek dezenfekte ediliyor.

    Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkalığı bünyesine hizmet veren Doğan Hızlan Kütüphanesi, pandemi döneminde kitapseverlere güvenli şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Pandemi sürecinde alınan önlemler sayesinde Doğan Hızlan Kütüphanesi, 65 bin kitaplık geniş koleksiyonu ve 32 bin üyesiyle Antalya'nın en gözde kütüphanesi olma vasfını koruyor.

    HİJYEN TEDBİRLERİ ÜST SEVİYEDE

    Kütüphane girişinde HES kodu uygulaması yürütülüyor, termal kameralı ateş ölçerle ziyaretçilerin ateş ve ziyaret saati kayıtları tutuluyor. Kitap ödünç almak isteyen vatandaşlar tek kullanımlık eldiven kullanarak seçtikleri kitapları tercihe göre sterilizasyon cihazını kullanarak alabiliyorlar. İade edilen kitaplar ise raflardaki yerlerini almadan önce tek tek sterilize ediliyor ve steril biçimde yeniden hizmete sunuluyor. Binaya Antalya Büyükşehir Belediyesi vektör mücadele ekibi tarafından aralıksız her gün dezenfeksiyon işlemi yapılıyor, kütüphanede sıhhi güvenliğin korunması için tüm önlemler alınıyor.

    65 BİN KİTAPLIK KOLEKSİYON

    Pandemi sürecinde alınan önlemler sayesinde Doğan Hızlan Kütüphanesi, 65 bin kitaplık geniş koleksiyonu ve 32 bin üyesi ile hizmet veriyor. 2020 yılında pandemi koşullarına rağmen 11 bin kitabın ödünç verildiği kütüphane, hafta içi her gün 10.00-16.00 saatleri arası hizmet veriyor.

    E-KİTAP KOLEKSİYONU 7/24 KULLANIMA AÇIK

    Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Doğan Hızlan Kütüphanesi'nin resmi web adresleri üzerinden erişilebilen e-kitap kataloğu sayesinde telifli eserler e-kitap formatında okuyucuların hizmetine sunuldu. Türkiye'nin en seçkin yayınevlerinden eserlerin yer aldığı binlerce e-kitaptan oluşan koleksiyon, okuyuculardan büyük ilgi görüyor. Ödünç alma hizmetine alternatif yaratan bu hizmetle okuyucular tek tıkla binlerce e-kitaba kolayca erişiyor.

    ÇALIŞMA SALONLARI KAPALI BAHÇE HİZMETTE

    Pandemi koşullarında alınan önlemler kapsamında çalışma salonları kapalı tutulan kütüphanenin bahçe bölümü ders çalışmak isteyen öğrencilerin kullanımına açılarak açık havada güvenli çalışma alanı oluşturuldu. Kütüphaneyi çok özlediklerini dile getiren öğrenciler, yeşillikler arasında açık havada ders çalışmanın tadını çıkarıyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow