hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dokuma bilim üretmeye başladı

    Dokuma bilim üretmeye başladı
    expand

    Dokuma bilim üretmeye başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin, TÜBİTAK işbirliğiyle ilçeye kazandırdığı Antalya Bilim Merkezi, eğitim ve tanıtım günleri kapsamında liseli ve üniversiteli öğrencilere kapılarını açtı. Başkan Tütüncü, “Yıllarca pamuk dokuyan Dokuma Fabrikası, şimdi Antalya Bilim Merkezi ile bilimsel bilgi dokuyacak" dedi.

    Kepez Belediyesi'nin eski Dokuma Fabrikası'nda 12 bin metrekare alana kurduğu Antalya Bilim Merkezi'nde eğitim ve tanıtım günleri başladı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, liseli ve üniversiteli öğrencilerin Antalya Bilim Merkezi'ndeki heyecanına ortak oldu. Öğrencilerin bilimsel çalışmalarını inceleyen Başkan Tütüncü, 'En büyük eserim' dediği, Antalya Bilim Merkezi'nin kapılarının açılmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

    Bilim Merkezi'nin Antalya ve Akdeniz Bölgesi'nin ilk ve tek bilim merkezi olduğunu, bu bilim merkezinin sıradan değil, uzunca bir emeğin sonucu olduğunu vurgulayan Başkan Tütüncü, “Antalya Bilim Merkezi, milletimizin gururu olacak gençlerin buluşması noktası olsun" dedi.

    FABRİKA BİNASINDAN BİLİM MERKEZİNE

    Tütüncü, “Ben gençleri çok seviyorum, ülkemiz geleceğini gençlerde görüyorum. Ülkemiz geleceğini bilimde görüyorum. Sanatta görüyorum. Burası Dokuma Fabrikası'ydı. Yıllarca pamuk dokudu. Pamuğu ipliğe dönüştürdü. Şimdi bilimsel bilgi dokuyacak. Bilimsel bilgiyi aydınlık bir geleceğe çevirecek. Ülkemiz açısından, gençlerimiz açısından. Siz yürüyün hiç arkanıza bakmayın. Çünkü ben her zaman sizin yanı başınızda olacağım" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow