hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DokumaPark'a 'Kedi Apartmanı'

    DokumaParka Kedi Apartmanı
    expand

    DokumaPark'a 'Kedi Apartmanı'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, kültür, sanat ve eğitim adasına dönüştürdüğü DokumaParkı'na kuş evlerinden sonra 64 odalı 'Kedi Apartmanı' yaptı.

    Müzeleri, bilim merkezi, kütüphanesi, sanat galerisi, sahaf çarşısı ve yeşil alanlarında her gün yüzlerce kişiyi ağırlayan DokumaPark, hayvan dostlarımız için emniyetli bir yaşam alanı oldu. Hayvan hastanesini yatırım programına alan, kedi ve köpekler için mama üreten Kepez Belediyesi, DokumaParkı'ı yurt edinen sokak kedileri için 64 odalı yuva yaptı.

    Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kuşların doğal yaşamlarını kolaylaştırmak ve onlara korunaklı barınma alanları oluşturmak amacıyla parka 30 adet kuş evi yerleştirmişti. Dokuma Fabrikası yerleşkesini mesken tutan kediler de unutulmadı.

    Belediye atölyelerinde ahşaptan 3 katlı, 64 odalı, duvarlarında rengârenk pati ve kedi resimlerinin olduğu bir apartman yapıldı. Kedi apartmanı, Dokuma Modern Sanatlar Galerisi'nin batı tarafına yerleştirildi. Kepez Belediyesi ayrıca DokumaPark'ın dört bir yanına sokak hayvanları için mama ve su kapları da koydu.

    Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kedi evleri, kuş evleri ve kedi apartmanı sayısının arttırılacağını açıkladı. Kedi apartmanın açılışı 17 Şubat Dünya Kediler Günü'nde saat 11.00'da hayvan severlerle beraber gerçekleştirecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow