hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dokumapark'ta zeytin hasadı

    Dokumaparkta zeytin hasadı
    expand

    Dokumapark'ta zeytin hasadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin imara açılan alanlarda kalan zeytin ağaçlarını yerinden sökerek, yeniden toprakla buluşturduğu Dokumapark'ta zeytin hasadı başladı.

    Hızla büyüyen ve modern kentleşmeye ayak uyduran Kepez'de imara açılan alanlarda kalan zeytin ağaçları kesilmeyerek, yeniden toprakla buluşturulmaya devam ederken, bir yandan da dikilen ağaçların zeytinleri titizlikle toplanıyor. Başkan Hakan Tütüncü'nün “Açılacak olan yollarda kalan zeytin ağaçlarını kesmeyin, bulvarlara ve parklara dikin" talimatıyla koruma altına alınan zeytin ağaçlarının bir bölümü bulvar ve parklara, bir bölümü de Dokumapark'ta özenle hazırlanan bahçelere dikilmişti. Kepez'in kesilmeyen ve yeniden toprakla buluşturulan zeytin ağaçlarında şimdi hasada başlandı.

    ASIRLIK ZEYTİN AĞAÇLARI DOKUMAPARK'TA

    İş makinesi yardımıyla sökülerek, başka alanlara dikilen zeytin ağaçlarının meyveleri, Kepez Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, ağaçlara zarar verilmeden titizlikle toplanıyor. Asırlık zeytin ağaçları Dokumapark'ın bahçesini bambaşka bir güzelliğe kavuştururken, zeytin ağacının bolluğu ve bereketi Kepez'in semt parklarını da donatıyor. İlçenin çocukları sofraları süsleyen zeytinin nasıl yetiştiğini görebilsin diye cadde ve bulvarların yanı sıra özellikle semt çocuk parklarına da zeytin ağaçları dikiyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow