hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Dolunayda Şiir Gecesi'

    Dolunayda Şiir Gecesi
    expand

    'Dolunayda Şiir Gecesi'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da, şiirseverlerce düzenlenen 'Dolunayda Şiir ve Müzik Gecesi'nde 294'üncü buluşma gerçekleştirildi.

    Antalya'da 25 yıldır düzenlenen 'Dolunayda Şiir ve Müzik' adlı gecede, şair ve şiirseverler bir araya geldi. Şair Musa Fırat'ın organizasyonuyla Kaleiçi'ndeki Buda Cafe'de gerçekleştirilen gecede, Cemal Süreya, Nazım Hikmet, Uğur Mumcu, 'Öldürülen 101 Şair' adlı kitabın yazarı Mustafa Ceylan'ın şiirleri seslendirildi.

    Gazanfer Eryüksel kanun, Ozan Gündemi, Hasan Kal, Yalçın Ersoy, Maral Erdal bağlama, Sadık Altınöz gitar, Uğur Karabudak ney, Sevim Gümüşhan bendir ile şairlere eşlik etti. Şair Naim Tuncalı, Cemal Süreya ile Uğur Mumcu'nun yaşam hikâyelerini, unutamadığı anılarını anlattı, Süreya'nın şiir dünyasına katkıları hakkında bilgileri verdi.

    'Vatandaş Osman' adlı mizahi kitapları, sosyal içerikli şiirleri, yazdığı 'Buzların Tutuştuğu Yer Sarıkamış' adlı destanıyla tanınan şair Harun Yiğit, Antalya eski milletvekili Gürkut Acar da Cemal Süreyya'nın zihinlerde yer eden bazı şiirlerini yorumladı, gurbetçi şair Ertekin Özcan da Almanya'da yaşayan Türklerin şiir sevgisini anlattı.

    Geceyi düzenleyen şair Musa Fırat, Gürkut Acar ile Türk Halk Müziği Sanatçısı Hasan Kal'a şiir gecesine katkılarından dolayı HES'lere karşı mücadelenin simgesi olan sarı yazma hediye etti.

    Şiir gecesi, hep bir ağızdan seslendirilen türkülerle sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow