hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dağbeli'nde su sıkıntısı

    Dağbelinde su sıkıntısı
    expand

    Dağbeli'nde su sıkıntısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Veli KÖKEN/DÖŞEMEALTI, (DHA) - ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesine bağlı Dağbeli Mahallesi'nde yaşayan bir grup vatandaş, yaz- kış su sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, yetkililerden çözüm istedi.

    Döşemealtı Dağbeli Mahallesi Melli Dağı Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde evleri bulunan vatandaşlar, evlerinde yaz- kış şebeke suyu sıkıntısı yaşadıklarını kaydetti. Arazinin engebeli, evlerin de dik yokuşların sonunda bulunması nedeniyle suyun evlerine çıkmadığını belirten mahalle yaşayanları, bu duruma tepki gösterdi.

    Mahallede oturanlardan Erol Aslan, soruna çözüm için evinin hemen yanı başına bir depo koydurarak hidrofor sistemiyle çözüm üretmeye çalıştığını, bunun da sağlık açısından riskli olduğunu belirterek, "2019 yılından beri yazın haftada 3 ile 4 gün suyumuz kesiliyor, kışın da tazyiki düşük geliyor. Su sıkıntısı nedeniyle kurduğumuz bu sistemde yosunlu su içiyoruz. Ya damacana alacağız ya da yosunlu suyu içmek zorunda kalacağız" diye konuştu.

    Bir başka mahalle sakini Nadir Dua, 2016 yılından beri mahallede yaşadıklarını belirterek, “Gördüğünüz gibi bulaşıklarımızı bile taşıma suyla yıkamaya çalışıyoruz. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. ASAT, Büyükşehir ve Döşemealtı belediyeleri ilgilenmiyor. Artık burayı bir soğan parasına satıp gitmeyi düşünüyoruz" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

    Evine su çıkmadığı için köy meydanında bulunan pazar yerindeki musluklardan su taşıyan Şahin Çiçek ise “Evime su çıkmıyor. Defalarca ilgili birimlere başvurmamıza rağmen sorunumuza çözüm bulmuyorlar. Evimizin musluğundan çok az bir su akıyor ve makineleri çalıştırmıyor. Hayvancılıkla uğraşanlar akşamüstü musluklara yüklenince bu su da tamamen kesiliyor. Çok rezil durumdayız" diyerek, sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.

    Yaşanan sıkıntıyla ilgili açıklama yapan ASAT Genel Müdür Yardımcısı Osman Yıldız ise bölgeden bu şekilde şikayetler geldiğini, bunun nedeninin isale hattının mahalleye çok uzak bir noktadan gelmesinden ve hatların çok eski olması nedeniyle borularda yaşanan patlaklardan kaynaklandığını, ASAT olarak çözüm için çalışma başlatacaklarını kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow