hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Döşemealtı'nın NATO boru hattı sorunu Ankara'ya taşınıyor

    Döşemealtının NATO boru hattı sorunu Ankaraya taşınıyor
    expand

    Döşemealtı'nın NATO boru hattı sorunu Ankara'ya taşınıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Veli KÖKEN/DÖŞEMEALTI, (DHA) - AK Parti Antalya Milletvekili ve MKYK üyesi Mustafa Köse, Döşemealtı'nda insanların güvenlik kaygısıyla yaşamasına, üzerinde ve yakınında yapılaşmaya izin verilmemesi nedeniyle gayrimenkul sahiplerinin arazilerinin değer yitirmesinden şikayetine neden olan NATO boru hattı sorununu, Milli Savunma Bakanlığı'na taşımaya hazırlanıyor.
    AK Parti Döşemealtı İlçe Başkanı Bekir Kıvrım'ın düzenlediği programda İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ve Antalya Milletvekili ve MKYK üyesi Mustafa Köse, ilçenin mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Mahallelerin yaşadığı sorunlar ve çözüm yolları üzerine görüş alış verişinde bulunmak ve çözüm yolları üzerine istişarede bulunmak amacıyla düzenlenen toplantıda muhtarlar, mahallelerinde yaşadıkları sorunların çözümü noktasında Taş ve Köse'den destek istedi.
    NATO BORU HATTI SORUNU
    Yeniköy Mahalle Muhtarı Ali Karacin, Yeşilbayır Mahallesi'nden başlayarak ilçe merkezini boydan boya geçen, önceden köy statüsündeki mahallelerde tarım arazilerinin içinden geçen, Türkiye'nin önemli yakıt nakil hatlarından biri olan NATO boru hattı sorununu dile getirdi. Muhtar Karacin, bu sorunun vatandaşı güvenlik açısından kaygılandırdığını, arazilerin değerlendirilmesi ve kullanılması noktasında büyük sıkıntı yarattığını söyledi.
    KÖSE: BAKANLIK İLE GÖRÜŞECEĞİM
    Bahçeyaka Mahalle Muhtarı Alkan Altun'un harita üzerinde anlattığı sorunla ilgili Mustafa Köse, “Konuyu Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar bey ile görüşeceğim. Bunlar çok teknik konular. Milli Savunma Bakanlığı güçlü projeyle sunulacak bir öneriyi değerlendirecektir. Biz de önce projemizi hazırlayıp daha sonra bu konuyu bakanlığa taşırsak çözüm için uğraşma şansımız olur. Ben bu konunun üzerinde titizlikle duracağım" diye konuştu.
    Toplantıda sorunun çözümü için önerilen alternatif güzergah ise ilçenin doğusundan geçen Burdur Karayolu olarak da bilinen Akdeniz Bulvarı'nın kenarına bu hattın taşınması oldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow