hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Liseli Harun, öğrenim bursunu dayanışma için bağışladı

    Liseli Harun, öğrenim bursunu dayanışma için bağışladı
    expand

    Liseli Harun, öğrenim bursunu dayanışma için bağışladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Veli KÖKEN/DÖŞEMEALTI, (DHA) - ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde yaşayan Harun Kayalı (15), devletten aldığı öğrenim bursunun 1 aylığını koronavirüsle mücadele kapsamında yürütülen 'Biz Bize Yeteriz Türkiye'm' kampanyasına bağışladı.

    Döşemealtı ilçesi Ayanlar Mahallesi'nde yaşayan, geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlayan orman işçisi baba ile ev hanımı annenin üç çocuğundan Mustafa- Ayten Aydın Lisesi birinci sınıf öğrencisi Harun Kayalı, örnek bir davranışa imza attı. Harun Kayalı, 2016 yılında ortaokul öğrencisiyken girdiği Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı'nı kazandıktan sonra devletin kendisine verdiği 290 TL tutarındaki bir aylık bursunu, koronavirüsle mücadele için başlatılan 'Biz Bize Yeteriz Türkiye'm' kampanyası kapsamında bağışladı.

    Harun Kayalı, “Orta öğrenim hayatım boyunca bana ve aileme destek amaçlı bu bursu veren devletimin bu zor döneminde yanında olmam gerektiğini düşündüğüm ve böyle bir sorumluluğum olduğuna inandığım için böyle bir karar aldım. İnşallah milletçe hep bir olarak bu zor süreçleri geride bırakacağız. Güzel günlerin geleceğine inanıyorum" diye konuştu.

    OĞLUMUZLA GURUR DUYUYORUZ

    Harun'un babası Hüseyin Kayalı ile annesi Nuriye Kayalı, “Bizim tek amacımız vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirmek. Böylesi bir dönemde oğlumuz böyle bir karar aldığını bize söylediğinde çok mutlu olduk. Bu zor süreçte çocuğumuzun devletimize bir katkısı olacaksa bu bizim için en büyük gurur kaynağı olur. Bu davranışı nedeniyle oğlumuzla gurur duyduk" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow