hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Drag yarışları nefesleri kesti

    Drag yarışları nefesleri kesti
    expand

    Drag yarışları nefesleri kesti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Drag Pisti 2019 sezon açılışı yarışları, 14 ilden 50 araç, 100 pilot ve kopilot katılımıyla yapıldı.

    Kepez Belediyesi'nin düzenlediği Kepez Drag Pisti 2019 Sezon Açılışı Yarışları yapıldı. Geçen yıl Odabaşı Mahallesi'nde hizmete giren pist, ikinci kez yarışlara ev sahipliği yaparak, hız tutkunlarını bir araya getirdi. Türkiye'nin dört bir yanından otomobil sporları meraklılarını buluşturan organizasyon oldukça heyecanlı geçti. Drag yarışları, sadece hız tutkunları değil, modifiye ve klasik otomobil tutkunlarını da buluşturdu.

    Her yaştan ve kesimden yarışseverin tribünleri doldurduğu yarışları eşi Dr. Ayşe Tütüncü, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile izleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz'de ilk ve tek olan drag ve drift pistini kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Çok daha büyük spor organizasyonlarında gençlerle beraber olmaya devam edeceklerini belirten Tütüncü, "Çok daha güzel günlerde birlikte olma umuduyla, uzaklardan gelenlere hoş geldiniz diyorum. İnşallah bu pist Antalya'yı motor sporlarında çok özel bir yer haline getirecek. Sizlerin destekleriyle drag da, off road da en güzel çalışmaları yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Yolunuz açık olsun" diye konuştu.

    DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

    Bir süre yarışları izleyen Tütüncü, ardından 2. kategori finalistlerinin ödüllerini sundu. Bu kategorinin birincisi, pisti 12 saniyede geçen Abdullah Kocabıyık oldu. İkinci Mahmut Yüksel ve üçüncü Serdar Özer, yardımcı pilotları ile birlikte çıktıkları sahnede ödüllerini Başkan Tütüncü'nün elinden aldı.

    Yarışmanın 1. kategori şampiyonu 13 saniye ile Barış Kalın, 3. kategori birincisi 11 saniye ile Burak Aygün, 4. kategori birincisi ise 10 saniyeyle Hasan Nevruz oldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow