hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Duacı- Masadağı yolu ulaşımda alternatif olacak

    Duacı- Masadağı yolu ulaşımda alternatif olacak
    expand

    Duacı- Masadağı yolu ulaşımda alternatif olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediyesi, genişliğini 8 metreden 20 metreye çıkardığı Masa Dağı-Duacı Yolu'na, bisiklet yolu da kazandırıyor. Orta refüjüne zeytin ağacı dikilen yol, alternatif ulaşım güzergâhı özelliğiyle de yakıt tasarrufu da sağlayacak.

    Fen İşleri Müdürlüğü, Masa Dağı'ndaki konut ve şehir hastanesi yatırımlarını ve araç yoğunluğunu dikkate alarak, sokağın 8 metre olan genişliğini 20 metreye çıkardı. Daha sonra uzunluğu 1571 metre olan yola, 9 santim kalınlığında 8 bin ton sıcak asfalt döküldü.

    4 ŞERİTLİ YOLA ZEYTİN AĞACI VE ZAKKUM PEYZAJI

    Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kent merkezinin kuşbakışı izlenebildiği yolun orta refüjüne 26 adet yetişmiş zeytin ağacı dikti. Yolun peyzajı, önümüzdeki günlerde dikilecek olan zakkum bitkisiyle daha güzel hale getirilecek. Yol genişletme çalışmasıyla dört şeritli bir bulvar haline gelen Masa Dağı-Duacı Yolu, sıcak asfalt, orta refüj ve peyzaj çalışmasıyla güvenli, konforlu ve çevreci bir ulaşım ağı haline getirildi. Kent merkezi manzarasına sahip olan ve çam ormanları içerisinden geçen bulvarın bir tarafına da sağlıklı yaşam için bisiklet yolu yapılıyor. Başkan Hakan Tütüncü de hizmeti giren Masa Dağı-Duacı yolunda incelemelerde bulundu. Başkan Tütüncü, "Yıllar içerisinde Kepez gelişti, büyüdü. Ulaşım ihtiyaçları daha da ciddi bir boyuta erişti ve bizden beklentiler de büyüdü. Dolayısıyla biz de iki gidiş, iki geliş dört şeritli hale getirdiğimiz Masa Dağı-Duacı yolunu zeytin ağaçları, zakkumla yani Akdeniz bitkileri ile güzel bir peyzaj görüntüsüne de kavuşturarak, hemşerilerimiz istifadesine sunduk" dedi. Yolunun bir tarafına bisiklet yolu da yapacaklarını belirten Başkan Tütüncü, açılan yolun Duacı ile şehir merkezi arasındaki mesafeyi kısalttığını, akaryakıt sarfiyatıyla ekonomiye, çevreye katkı sağladığını da vurguladı.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow