hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Dükkan sizin' diyen Türel: Caddeleri hangi ilçe belediyesi istiyorsa veririm

    Dükkan sizin diyen Türel: Caddeleri hangi ilçe belediyesi istiyorsa veririm
    expand

    'Dükkan sizin' diyen Türel: Caddeleri hangi ilçe belediyesi istiyorsa veririm

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ilçelerde Büyükşehir'e geçen caddelere trilyonlarca lira yatırım yaptığını, bu caddelerle ilgili hangi ilçe belediyesinin talebi varsa hemen vermeye hazır olduklarını söyledi.

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Menderes Türel, iş insanlarının sorularını yanıtladı. Manavgat'ta ilçe belediyesinden büyükşehir belediyesine geçen dört caddeyle ilgili örnek verilmesi üzerine Türel, “Hemen kim istiyorsa veriyorum. Sorun yok. Şimdi seçim geldi de veriyorum diye zannetmeyin. Ben o caddeleri niye aldım, Manavgat'ta dört cadde. O caddelere 30 trilyon para harcadım. O caddelerin ne kadar güzel hale geldiğini siz biliyorsunuz. O caddeleri ben almasaydım eski halinde, maalesef o kötü görünüme mahkum edilecekti. Biz işimizi yaptık, bitirdik. Eğer almak isteyen ilçe belediye başkanı varsa derhal verelim. Çünkü o caddelerin bize maliyet yükü var" dedi.

    'BİR SANİYE BEKLETMEM'

    Bu caddelerin üzerindeki reklam gelirleriyle bakım, peyzaj ve temizlik masraflarının kesinlikle karşılanmadığını dile getiren Türel, “Hemen hangi ilçe belediyesi hangi caddeyi istiyorsa aldığı gibi gider, bir saniye bekletmem. İsteyene dükkan sizin. Kim istiyorsa, biz o caddelere yatırım yapmak için, trilyonlarca lira harcamak için, ilçe belediyeleri onları yapmadığı için aldık. Yatırımlarımızı yaptık, bitirdikten sonra da kim istiyorsa veririz. Dert yok, çünkü bunlar belediyeye mali bir yük. Biz o yükü seve seve üstleniriz, o caddelerimiz temiz bakımlı olsun diye ama hayır ilçe belediyesi 'ben yapacağım' diyorsa hayırlı olsun" diye konuştu.

    'NOTER BELGESİNİ GÖREMEDİM HALA'

    Toplantıda Türel'e, hipodrom ve kruvaziyer liman taahhütleriyle ilgili de bir soru yöneltildi. Türel, Muhittin Böcek'i proje hırsızlığıyla suçladı ve projelerini tasdiklettiğini söylediği noter belgesini de açıklamaya davet etti. Kruvaziyer liman yapacağını söylediğinde CHP milletvekillerinin Meclis'e 'Kruvaziyer liman Antalya'ya yüktür, yapılmamalıdır' diye soru önergesi verdiğini belirten Türel, “Şimdi Muhittin bey projelerimi hani 'aşırıyor' diyorum ya, boşuna demiyorum, 'kruvaziyer liman yapacağım' demeye başladı. Notere de tasdikletmiştir. Ya şu noter belgesini de göremedim hala. Birkaç defa da davet ettim kendisini, 'Şu notere tasdiklettiğin belgeyi, projelerini bir göster görelim' diye, onu da göremedik. Onu da ne zaman, hangi noterden yapmış, söylüyor ama belgesini göremedik, belgesini de gösterirse teşekkür ederiz kendisine" dedi.

    'OLMAYANLAR PROJE HIRSIZLIĞI YAPAR'

    Kruvaziyer liman projesi için CHP'li vekillerin 'Yapılmaz, yanlış, yüktür Antalya'ya' dediğini kaydeden Türel, şöyle konuştu:

    “Şimdi Muhittin bey 'ben de kruvaziyer liman yapacağım' demeye başladı. Hani diyorum ya 'bizden proje araklıyor' diye, araklasın önemli değil. Vallahi de billahi de Muhittin beyin iyi bir projesini bulsaydım, benim aklıma gelmeyen Muhittin bey böyle bir proje sunmuş, benim aklıma gelmedi ben de yapacaktım, onun projesi güzeldi' derdim. Bizde böyle bir özgüven var. Benim projelerimi alıp da kendi projesi gibi sunmasının bir alemi yok. Ama neyse projesi olmayanlar ne yapar, proje hırsızlığı yapar, emeği olmayanlar emek hırsızlığı yapar. Kruvaziyer limanla ilgili bütün iş ve işlemlerimiz bitmiştir. Hemen kazmayı, küreği seçimden sonra vuracağız, herşey hazır."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow