hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya şarkılarına ayakta alkış

    Dünya şarkılarına ayakta alkış
    expand

    Dünya şarkılarına ayakta alkış

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), hafızalardan silinmeyecek bir konseri daha müzikseverle buluşturdu. Dünya şarkılarının seslendirildiği konserde, kardeş sopranolar beğeniyle izlendi.

    Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera sahnesinde Covid-19 pandemi kurallarına uyularak gerçekleştirilen konserde, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları soprano Feryal Türkoğlu, mezzo-soprano Ferda Yetişer ve piyanist Melahat İsmailova sahne aldı.

    Konserde İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Rusça, Azerice ve Türkçe eserler seslendirilirken, zorlu pandemi sürecinden geçen izleyiciler de müzik eşliğinde dünyayı gezme fırsatı buldu.

    Eserlere ait görsel efektlerin de perdeye yansıtıldığı konserde 'Bir Akşam Konuğum Ol', 'Sevgilim', 'Adio querida (Sefarad Şarkısı)', 'Hay Una Nina En El Alba', 'Ederlezi', 'Palomica Aragonesa', 'Mazi', 'Ay Gız', 'Bakı Sabahın Heyir', 'Ben Seni Sevduğumi', 'Haticeye', 'Onar Mısra', 'Kalinka', 'Zibeyde', 'Gökte Yıldiz Ay Mısun' adlı şarkılar opera diliyle yorumlandı.

    Soprano Feryal Türkoğlu, mezzo-soprano Ferda Yetişer kardeşler ile piyanist Melehat İsmailova'nın sahnedeki performansları, konsere ayrı bir renk kattı. Solist sanatçıların piyano eşliğinde seslendirdikleri şarkılarla coşkulu, keyifli, neşeli bir akşam yaşayan izleyiciler, sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı.

    Antalya DOB'un Ekim ayı programı 8 Ekim Perşembe akşamı saat 20.00'de gerçekleşecek 'Piyanolu Rus Bestecileri Konseri'yle devam edecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow