hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    E-atıklar Çevreci Komşu Kart'ta

    E-atıklar Çevreci Komşu Kartta
    expand

    E-atıklar Çevreci Komşu Kart'ta

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi, yılın 8 aylık döneminde, içerdiği radyoaktif maddeler, tozlar ve ağır metaller nedeniyle çevre ve insan sağlığına ciddi ölçüde zarar verebilecek bin 321 parça elektrikli ve elektronik atığı Çevre Komşu Kart kapsamında evlerden topladı.

    Muratpaşa Belediyesi, evlerde kullanılmayan ya da kullanılamaz durumda olan buzdolabı, soğutucu, cep telefonu, televizyon, monitör, aydınlatma ekipmanları ve küçük beyaz eşyaları Çevreci Komşu Kart kapsamında topluyor. İçerdiği radyoaktif maddeler, tozlar, halojenli bileşikler, ağır metaller gibi toksik maddeler nedeniyle çevre ve insan sağlığına ciddi ölçüde zarar verebilecek elektrikli ve elektronik atıklar, kısaca e-atıklar 2018'de Çevreci Komşu Kart kapsamına alındı. Evlerindeki e-atıkları Çevreci Komşu Kart kapsamında değerlendirmek isteyen Muratpaşa sakinlerinin Turunç Masa'nın 444 80 07 numaralı çağrı merkezini arayarak açık adresleri ve teslim edecekleri e-atığın ne olduğunu bildirerek kayıt oluşturuyor. Teslim edilen her e-atık karşılığında da puan kazanılıyor.

    E-atıklar her çarşamba ve perşembe belirtilen adreslerden belediye ekiplerince teslim alınırken bu yılın 8 aylık döneminde bin 321 parça e-atık evlerden toplandı. Böylece bir yandan e-atıklar geri dönüşüme kazandırılırken diğer yandan vantandaşlar anlaşmalı marketlerde ve sinema salonlarında kullanabilecekleri ya da üniversite öğrencilerine burs olarak aktarabilecekleri puan kazandı. Çevreci Komşu Kart kapsamında e-atıklarını Muratpaşa Belediyesi'ne teslim eden ilçe sakinleri yılın ocak - ağustos döneminde 5 bin 433 lira karşılığı puan kazanıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow