hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eczacılara koronavirüs eğitimi

    Eczacılara koronavirüs eğitimi
    expand

    Eczacılara koronavirüs eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Eczacı Odası Akademisi tarafından 'Yeni Koronavirüs Enfeksiyonu' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

    Antalya Eczacı Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nefise Öztoprak Çuvalcı konuşmacı olarak katılıp, eğitim verdi.

    Antalya Eczacı Odası Başkanı Eczacı Mehmet Ertekin ise kişisel temizlik ürünleriyle, sıvı sabun, yüzey aktif madde temizleyicileri, el dezenfektanları ve kolonya gibi kozmetik ürünlerle gerekli hijyenin sağlanabileceğini söyledi. Ertekin, özellikle el temizliğine özen gösterilmesi, sosyal ortamlarda bulunurken yakın temasın en aza indirgenmesinin bulaşıcılık açısından doğru bir önlem sayılacağını kaydetti. Ertekin, "Günümüzde yüksek fiyatlara alıcı bulan, piyasada zor bulunan maskeler vatandaşlara bir mecburiyet olarak sunulmaktadır. Yüksek koruma özellikli maskeler esasen sadece sağlık çalışanlarının vatandaşa 1 metrenin altında yaklaştığı veya temas ettiği durumlarda koruyucu önlem olarak kullanılan maskelerdir. Klasik maskeler dışarıdan bulaşma yolunu engellemeye yeterli olmaktadır" dedi.

    Doç. Dr. Nefise Öztoprak Çuvalcı ile birlikte eczacılara eğitim verildiğini hatırlatan Başkan Ertekin, eğitim esnasında hastalığın gelişimi, ülkemizdeki durumu ve vatandaşlara anlatılması gereken, koruma ve bulaşma yöntemleri konularında bilgilendirme yapıldığını söyledi.

    Yüksek ateş, nefes darlığı ve kuru öksürüğün bu hastalığın başlıca belirtileri olduğunu ifade eden Mehmet Ertekin, "Özellikle yaş almış hastalarda ve altta yatan bir başka hastalığı olanlarda enfeksiyon daha ağır seyredebilmektedir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow