hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Eczaneler hastalar için en güvenli hale getirilmeli'

    Eczaneler hastalar için en güvenli hale getirilmeli
    expand

    'Eczaneler hastalar için en güvenli hale getirilmeli'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - ECZACI Gelişim Kooperatifi Başkanı Ecz. Fehmi Onur Özgüven, Sağlık Bakanlığı'nın aldığı koronavirüs olağanüstü önlemleri sayesinde Türkiye'nin pandemi ve mücadelede son derecede başarılı olacağına inandıklarını söyledi. Özgüven, “Koronavirüs mücadelesinde eczacı ve eczane çalışanları korunmalı, eczaneler hastalarımız için en güvenli hale getirilmelidir" dedi.

    Eczacı Gelişim Kooperatifi Başkanı Ecz. Fehmi Onur Özgüven, kronik hastalıkların ilaçlarını doğrudan eczanede reçete edilmek suretiyle temin edilmesinde dahil her türlü hizmetin eczacılar tarafından kesintisiz bir şekilde halka sunulduğunu belirtti. Covid-19 yani koronavirüsle mücadelede eczacıların ön safhada yer aldığını anlatan Fehmi Onur Özgüven, koronavirüsten korunmanın en etkili yöntemlerini anlattı.

    Öncelikle panik yapılmaması gerektiğini vurgulayan Ecz. Fehmi Onur Özgüven, panik yapmamak, sık sık ellerimizi yıkamak, gerektiğinde dezenfekte etmek ve en önemlisi mümkün olduğunca evde kalmak, dışarı çıktığımızdaysa diğer insanlarla 1,5 metre güvenli mesafeyi korumak gerektiğini söyledi. Özgüven, “Bu kapsamda Eczacı Gelişim Kooperatifi olarak bugün İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurarak eczanelerde güvenli mesafe uygulaması kuralı ve eczanede aynı anda 3'ten fazla hastanın bulunmaması uygulamalarının hayata geçirilmesini talep ettik. Bunun sonucunda nöbetçi eczane sayısının artırılması gerekiyorsa bunun da yapılmasını talebimize ekledik. Bugün Bakanlığın aldığı karar doğrultusunda artık eczacılar eczanelerinde antiseptik üretebilecektir. Böylece halkımız en uygun fiyatla en doğru ürüne ulaşabilecektir. Koronavirüsü mücadelesinde eczacı ve eczane çalışanları korunmalı, eczaneler hastalarımız için en güvenli hale getirilmelidir" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow