hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edebiyat ödülleri sahiplerini buldu

    Edebiyat ödülleri sahiplerini buldu
    expand

    Edebiyat ödülleri sahiplerini buldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin, masal türünde bu yıl 5'incisini düzenlediği Ahmet Hamdi Tanpınar Ulusal Edebiyat Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl çocuk, doğa ve hayvan temasında düzenlenen edebiyat yarışmasına sahne tasarımı damga vurdu.

    Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışmasının ödül töreni, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Bu yıl 5'incisi düzenlenen yarışmanın ödül törenine Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, edebiyata gönül vermiş çok sayıda usta isim katıldı. Yarışmanın bu yılki teması masal türünde çocuk, doğa ve hayvan olunca, ödül töreninin yapıldığı sahne de masalların dünyasını aratmadı. Tören öncesi vantrolog Çiğdem Dağtekin ve sevimli Marmelat'ı, konuklara keyifli anlar yaşattı.

    KÜLTÜR VE SANATLA BULUŞTURUYORUZ

    Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Başkan Hakan Tütüncü, çok önemli bir projenin 5'inci yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Güzelliklerle yapılan her işin etrafa da o güzellikleri yansıttığını dile getiren Tütüncü, “İnsan gönlünün güzelliğini şehre yansıtır ve şehri inşa eder. O şehir de döner insanı inşa eder. Gönlü güzel olanların şehirleri de güzel olur. Yüzünde tebessüm olanların şehirleri, o şehre girer girmez size tebessüm eder. Gönlü gülistan olanların şehirleri gül bahçesine benzer. Biz bir yandan şehri inşa ederken, diğer yandan da şehir insanının ruhunu çeşitli güzelliklere sevk edecek tasarımları ortaya koymaya gayret ediyoruz. Hemşehrilerimizi doğa ile buluşturmak kültür-sanat alanlarında onlara güzel bir ortam oluşturmak bizim yüksek ufukla hayata geçirmek istediğimiz şeyler" dedi.

    DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

    Başkan Tütüncü konuşmasının ardından yarışmada görev alan jüri üyelerine çiçek, dereceye girenlere de ödüllerini takdim etti. 5. Ahmet Hamdi Tanpınar yarışmasında birincilik Serkan Erden, ikincilik İbrahim Şaşma, üçüncülük Himmet Karataş, teşvik ödülü Defne Aydemir ve Onur ödülü de Ali Çelik'e verildi. Elemeleri geçerek finale kalan eserler arasından seçilen en iyilerin ödüllendirildiği Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Ödülleri'nde birinci yarışmacıya 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin, bir kişiye de 2 bin TL teşvik ödülü takdim edildi. Başkan Tütüncü, ödül töreninin ardından yarışmaya katılarak dereceye giren ilk 20 eserin yer aldığı 'Zaman Zaman İçinde' adlı kitabı imzaladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow