hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eğitim yatırımları son hız devam ediyor

    Eğitim yatırımları son hız devam ediyor
    expand

    Eğitim yatırımları son hız devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) bünyesinde inşaat çalışmalarında sona gelinen Demirel Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Kütükçü Mesleki Teknik Lisesi ve Yenimahalle İlkokulu'ndaki çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

    Kepez ilçesinde yapımı devam eden ve tamamlanma aşamasındaki binalarda incelemede bulunan Vali Ersin Yazıcı, Antalya'da devam eden kamu yatırımlarının takip edilip inşaat çalışmalarının bir an önce tamamlanarak hızlı bir şekilde eğitim-öğretime kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. Vali Yazıcı sırasıyla, Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kütükçü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yenimahalle İlkokulu binasında incelemelerde bulunarak, yetkililerden inşaat çalışmaları hakkında kapsamlı bilgi aldı.

    KEPEZ'DEKİ DEV EĞİTİM YATIRIMLARI

    Vali Yazıcı, Kepez'deki dev eğitim yatırımları ile ilgili YİKOB Başkanı Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli, Yatırım İzleme Müdür Vekili Pelin İnanlı ve beraberindeki heyetten yatırımlar ve inşaatların durumuyla ilgili bilgi aldı. Vali yazıcı, "İlçemizin ve mahallelerimizin eğitim-öğretim açığını giderip ihtiyaca hizmet edecek fiziki şartlara sahip bu projelerin, Antalya'da eğitimin çıtasını yükseltecek projelerden olacağına inanıyorum" dedi. Vali Yazıcı, yapımı hızla devam eden kamu yatırımlarının her aşamasını yakından takip etiklerini belirterek, "Şu anda incelediğimiz yatırımlar eğitim- öğretim hayatımız açısından son derece önemli yatırımlar. Bunun için yakından takip ederek çalışmaların hızla tamamlanması için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz" ifadelerini kullandı.

    'EN BÜYÜK YATIRIM İNSANA YAPILANDIR'

    İnşaat çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirten Vali Yazıcı, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın iyi bir ortamda eğitim almalarını sağlamak devlet olarak görevimiz. Onların eğitimine yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Her yıl binlerce çocuğumuz eğitim-öğretime başlıyor. Huzur ve güven içinde, sağlıklı fiziki şartların teminiyle onların iyi bir eğitim öğretim almalarını sağlamak için çalışıyoruz. En büyük yatırımın insana yapıldığı ülkemizde, devletimiz eğitime büyük önem veriyor" dedi.

    Vali Yazıcı, okul inşaatları incelemelerinde gördüğü aksaklıkların giderilmesini ve inşaatların en kısa zamanda bitirilmesini istedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow