hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elmalı MYO öğrencileri Fiberli'yi ziyaret etti

    Elmalı MYO öğrencileri Fiberliyi ziyaret etti
    expand

    Elmalı MYO öğrencileri Fiberli'yi ziyaret etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Elektronik Teknolojisi programları öğrencileri, öğretim görevlileri Sinan Biçer, Alparslan Çınar ve Kemal Çelik eşliğinde led aydınlatmanın en büyük fabrikalarından biri olan Fiberli'yi ziyaret etti.
    Antalya Organize Sanayi Bölgesinde PSL Elektronik San. ve Tic. A.Ş. bünyesinde faaliyetini yürüten Fiberli'de öğrenciler aydınlatma ve bilgisayar destekli devre tasarımı konularında uygulama örneklerini yerinde inceledi. Pazarlama ve Ürün Müdürü Avni Coşar, şirket profili ve çalışma alanları ile ilgili bilgiler aktararak 300'ün üzerinde çalışanlarının olduğunu, yurt içinde ve yurt dışında proje odaklı çalıştıklarını söyledi. Coşar, yetişmiş ara elemana bu tür işlerde ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Otel, tarihi mekân, stadyum, köprü, sualtı, AVM vb birçok mekânın iç ve dış aydınlatılmasını gelişmiş led teknolojisi yapıyoruz" dedi.
    İnsan Kaynakları Müdürü İlker Öztürk ise Fiber Optik Aydınlatma Sistemleri alanında Türkiye'nin ilk üretici Türk firması olduklarını söyleyerek, “Yüksek mekânların dış aydınlatmalarının montajında çalışacak yükseklik korkusu olmayan ve teknik bilgiye sahip eleman ihtiyacı var" dedi. Öztürk, şirket bünyesinde elektronik imalat, mekanik imalat ve Ar-Ge bölümlerinde olmak üzere farklı birçok pozisyonda teknikerlerin değerlendirildiğini ifade ederek şöyle dedi: 
    “Son yıllarda tarımsal aydınlatma üzerine güneş ışığının yetersiz olduğu yerlerde sera uygulamalarında led aydınlatma ile ürün verimliliğini artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca savunma sanayinde de çalışmalarımız var. Gençlerimize aydınlatma simülasyon programı ve autocad 2D, 3D çizim programlarını öğrenmelerini tavsiye ediyoruz. Özellikle tekniker adaylarının bu programları öğrenmeleri iş hayatlarında artı değer kazandırıyor."
    Gezi sonrasında öğretim görevlileri tarafından Elmalı MYO adına Fiberli firmasına teşekkür edildi. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow